Η «proxy» επαναφορά του Κασιδιάρη στο πολιτικό σκηνικό
Twitter
Twitter

Η «proxy» επαναφορά του Κασιδιάρη στο πολιτικό σκηνικό

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό δια αντιπροσώπων. Το ευχαριστώ, νωρίτερα, των «Σπαρτιατών» στον χρυσαυγίτη και καταδικασμένο προφυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη που θυμίζει το ευχαριστώ ενός παιδιού στον πατέρα του, ακολούθησε ανάρτηση του προφυλακισμένου ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, θριαμβολογεί μέσα από τη φυλακή, ότι ο ίδιος παρά τον πόλεμο που ο ίδιος δέχθηκε από το σύστημα, κατάφερε να νικήσει και να βάλει τους «Σπαρτιάτες» στην Βουλή.

Ο καταδικασμένος Κασιδιάρης πανηγυρίζει από τη φυλακή σε βάρος όλου του δημοκρατικού τόξου και προαναγγέλλει μάλιστα την επιστροφή του στην πολιτική ζωή, καθώς όπως λέει σε λίγο καιρό λήγει η περίοδος φυλάκισης του, κάνοντας μια πολιτική παρέμβαση και αναδεικνύοντας ξανά το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να κάνει αναρτήσεις και μάλιστα πολιτικές, ένας προφυλακισμένος εγκληματίας.

Σε μια ανάρτηση - παραλήρημα ο Ηλ. Κασιδιάρης μιλά για «συντριβή ενός εχθρού που διέθετε υπεροπλία αλλά όχι υψηλή στρατηγική», παραλληλίζει την επίδοση του κόμματος με «τη νίκη των.... Αθηναίων στο Μαραθώνα», μπλέκει τον Σουν Τζου και την τέχνη του πολέμου που μίλαγε για τακτικούς ελιγμούς, κυρίως όμως προαναγγέλλει την επιστροφή του στην πολιτική ζωή.

«Είμαι και εγώ έτοιμος να καταρρεύσω, αλλά θα παραμείνω όρθιος, θα ανακτήσω τις δυνάμεις μου και θα επανέλθω στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, ενισχυμένος και αναβαθμισμένος. Σε λίγους μήνες λήγει η μακρά περίοδος της άδικης και παράνομης κράτησής μου, θα είμαι και πάλι ελεύθερος και θα επιστρέψω δυναμικά στην πρώτη γραμμή των Εθνικών Αγώνων, τους οποίους ποτέ δεν εγκατέλειψα και για τους οποίους στερήθηκα το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Έχει τη σημασία του ότι μαζί με τη Νίκη και την Ελληνική Λύση αθροίζεται μέσα στην Βουλή ένα ποσοστό κοντά στο 13%. Επί της ουσίας την θέση του αριστερού λαϊκισμού παίρνει στην Βουλή ένα κράμα θρησκευτικό – ακροδεξιού λαϊκισμού, διανθισμένο με ισχυρές φιλορωσικές αποχρώσεις, καθώς και τα τρία κόμματα δεξιότερα της ΝΔ δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους προς το καθεστώς Πούτιν.

Όσο για τους «Σπαρτιάτες», μπορεί η ηγετική της ομάδα να φοράει γραβάτες και να παρουσιάζει ένα μειλίχιο λόγο, ωστόσο αποτελεί τη συνέχεια της Χρυσής Ασυγής και των Ελλήνων του Ηλία Κασιδιάρη, όπως φάνηκε από το «ευχαριστώ» του προέδρου του Βασίλη Στίγκα και την στήριξη που παρείχε στο κόμμα ο προφυλακισμένος εγκληματίας.

«Να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιδιάρη που μας έδωσε την ώθηση γι’ αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, σπεύδοντας να αποθεώσει τον καταδικασμένο Κασιδιάρη στην πρώτη του δήλωση, χωρίς να αφήνει καμία απορία για το τι πρεσβεύει το κόμμα του και κανένα περιθώριο δικαιολογίας σε όσους τον στήριξαν.

Τα μέλη των «Σπαρτιατών» δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί στην εποχή και να έχουν πιο εξευγενισμένους τρόπους από τους τραμπούκους που έγιναν το 2012 βουλευτές, από πίσω τους ωστόσο κρύβονται οι γνωστές αρχές της ακροδεξιάς ατζέντας που μόνο παραπλανημένος δεν μπορεί να είναι όποιος την ασπάζεται.

Τον Μάιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι «τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι.

Και την ίδια πάντως στιγμή που το Μάιο ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα στη Χ.Α, ο Ηλίας Κασιδιάρης έδινε από τη φυλακή γραμμή στον κόσμο του.

Καλούσε τους ψηφοφόρους του, να «μαυρίσουν» τη Νέα Δημοκρατία και να είναι «καχύποπτοι» με Πλεύση Ελευθερίας, ΕΑΝ, Εθνική Δημιουργία και «Νίκη», χωρίς να πει κουβέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν προηγηθεί ανάλογες τοποθετήσεις και αναρτήσεις στελεχών της ΧΑ, με πιο χαρακτηριστική του πρώην βουλευτή Μπαρμπαρούση, που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «... το μόνο που τιμωρεί την ΝΔ είναι να το ρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ...».

Όπως και στην Βουλή, έτσι και τότε, το άνοιγμα Τσίπρα προς τους ψηφοφόρους της εγκληματικής οργάνωσης είχε θυμίσει τις «εύνοιες» του παρελθόντος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. Το κοινό τους παρελθόν, όταν συνευρίσκονταν σε πλατείες και σε άλλες δήθεν αντιμνημονιακές εκδηλώσεις και όπως όταν επί χρόνια οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκαν αίθουσα για τη δίκη της.