Γεννηματά: Η  Ελλάδα της κρίσης χρειάζεται γενναία Ευρωπαϊκή βοήθεια για το προσφυγικό

Γεννηματά: Η Ελλάδα της κρίσης χρειάζεται γενναία Ευρωπαϊκή βοήθεια για το προσφυγικό

Δήλωση της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, μετά την συνάντηση της με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς:

 Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο προς την Ανάπτυξη.Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα  επενδυτικό κλίμα.

Πρέπει να προστατεύσουμε την Α' κατοικία, των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς, όπως το έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.Η ύφεση δεν μπορεί να πνίγει άλλο την χώρα μας και οι  εταίροι μας οφείλουν να κατανοήσουν αυτή την αναγκαιότητα.

Αυτό τόνισα στον κ. Σουλτς.

Του ανέφερα ακόμη, ότι το προσφυγικό είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα και τον  ενημέρωσα για τις 10 προτάσεις που χθες καταθέσαμε.

Είναι ώρα να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε τα βασικά κέντρα καταγραφής να δημιουργηθούν στην Τουρκία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία, και η διακίνηση των προσφύγων για μετεγκατάσταση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται από εκεί με «επίσημο» και ασφαλή τρόπο.

Χωρίς τους αδίστακτους διακινητές, που οδηγούν σε θάνατο αθώους ανθρώπους.Η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά και αλληλεγγύη που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του Ευρωπαϊκού ιδεώδους. Με προτεραιότητα  τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να επιβιβάζεται στις βάρκες του θανάτου.Η  Ελλάδα που βρίσκεται 5 χρόνια σε μεγάλη κρίση, χρειάζεται γενναία Ευρωπαϊκή βοήθεια για να αναλάβει το δικό της μερίδιο στην υπόθεση των προσφύγων.Βοήθεια που δεν πρέπει να συμψηφίζεται με τα άλλα θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ