Φωτογραφία αρχείου
Γ. Ραγκούσης: Η επιστολή συγγνώμης Πολάκη θα συνυπολογιστεί στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας
EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία αρχείου

Γ. Ραγκούσης: Η επιστολή συγγνώμης Πολάκη θα συνυπολογιστεί στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

«Η νέα επιστολή του κ. Πολάκη (στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ήταν αναμενόμενη, αλλά σίγουρα πρόκειται για  μία θετική εξέλιξη από τη στιγμή που αναγνωρίζεται το λάθος», ανέφερε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Διαφάνειας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Κληθείς να εκτιμήσει ποια θα είναι η σημερινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος διαγραφής ή μη του βουλευτή Χανίων από το κόμμα, ανέφερε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει την απόφαση ενός πολυμελούς πολιτικού οργάνου, επεσήμανε  ωστόσο ότι η επιστολή του κ. Πολάκη θα συνυπολογιστεί.

«Όλοι κάνουμε λάθη το θέμα είναι να αναγνωρίζονται. Αλίμονο εάν δεν δώσεις το δικαίωμα σε έναν άνθρωπο να πει συγγνώμη για πολιτικές δηλώσεις του και να αναγνωρίσει το λάθος του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης

Υπενθυμίζεται ότι συνεδριάζει στη μία το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με φόντο την επιστολή απολογίας που έστειλε ο Παύλος Πολάκης. Στόχος του, όπως φαίνεται, να επανέλθει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όπως τονίζει στην επιστολή του, ο βουλευτής, που με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Για την ανάρτησή του σχετικά με την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη στα Χανιά, ο Π. Πολάκης αναγνωρίζει ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς, όπως αναφέρει, «υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος».

Για την ανάρτησή του με την προγραφή δημοσιογράφων, δικαστικών και τραπεζιτών, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δηλώνει ότι «επ' ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει».

Όπως ισχυρίζεται, με την ανάρτησή του εκφράζει, «ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Και προφανώς δεν είχα πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος», επισημαίνει.

«Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για "παράβαση καθήκοντος"», σημειώνει

Για την απαράδεκτη ανάρτηση με τις φωτογραφίες των δημοσιογράφων, ισχυρίζεται ότι «αντιλαμβάνονται ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων», σχολιάζοντας πως η πρόθεσή του ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων-δημοσιογράφων, αλλά «η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Π. Πολάκης σε Αλ. Τσίπρα: Συγγνώμη, δεν είχα πρόθεση να σας αμφισβητήσω