Γ. Βρούτσης: «Ό,τι κριθεί από το ΣτΕ, θα το αποδώσουμε»

Γ. Βρούτσης: «Ό,τι κριθεί από το ΣτΕ, θα το αποδώσουμε»

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ που «ξηλώνουν» τον νόμο Κατρούγκαλου επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανέμενε την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου και υπενθύμισε ότι η ΝΔ εδώ και καιρό είχε ασκήσει έντονη κριτική στα σημεία του νόμου που επεσήμανε και το Συμβούλιο της Επικτρατείας.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο που θα διορθώνει τα σημεία του νόμου Κατρούγακλου που επισημαίνει η απόφαση του ΣτΕ.

«Θα γίνουν κομβικές παρεμβάσεις στον νέο ασφαλιστικό νόμο και θα συμμορφωθούμε πλήρως με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Να μην ανησυχούν οι συνταξιούχοι, αυτή η κυβέρνηση ό,τι κριθεί από το ΣτΕ θα το αποδώσει στο σύνολο του και στο ακέραιο», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

«Εγώ θα πω ότι τα περιμέναμε όλα αυτά», σημείωσε ο κ. Βρούτσης για να προσθέσει: «Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκούσαμε έντονη κριτική στον νόμο Κατρούγκαλου ακριβώς στα σημεία που το ΣτΕ έρχεται και κάνει τις παρεμβάσεις του και μιλά για αντισυνταγματικότητα», είπε ο υπουργός Εργασίας για την απόφαση του ΣτΕ.

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι πλέον θα οικοδομηθεί ένα βιώσιμο, ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα που θα πατά στις ράγες που όρισε η απόφαση του ΣτΕ.