Γ. Βαρουφάκης: Με «υπεύθυνη ανυπακοή» θα μετέχουμε στην πορεία για το Πολυτεχνείο 

Γ. Βαρουφάκης: Με «υπεύθυνη ανυπακοή» θα μετέχουμε στην πορεία για το Πολυτεχνείο 

Μετά τη περιβόητη «δημιουργική ασάφεια», ο Γιάννης Βαρουφάκης προκαλεί εκ νέου ανακοινώνοντας ότι το κόμμα του και ο ίδιος θα μετέχουν στη πορεία για το Πολυτεχνείο. Μάλιστα, αποκάλεσε την κίνησή του ως… υπεύθυνη ανυπακοή, διότι θα βρεθεί στους δρόμους της Αθήνας φορώντας μάσκα και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. 

«Με όλες τις αποστάσεις και με ολιγομελή ομάδα θα καταθέσουμε στεφάνι αλλά απαιτούμε να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να κάνουμε πορεία. Θα είμαστε εκεί και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε. Θα είμαστε με τις μάσκες μας και τις αποστάσεις μας λίγα μέλη από την κοινοβουλευτική ομάδα και την νομαρχιακή ενώ θα καλέσουμε τα μέλη του κόμματος να μείνουν στο σπίτι τους», είπε από το βήμα της Βουλής και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό ύφος κάλεσε την Αστυνομία και τον αρμόδιο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τους… χτυπήσει. 

«Σας προκαλώ να πείτε στον Μ. Χρυσοχοΐδη», είπε και έκανε λόγο για ακροδεξιό DNA το οποίο δήθεν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αποβάλει. «Να μας χτυπήσετε λοιπόν όπως μας χτυπήσατε έξω από το εφετείο. Εμείς δείχνουμε στο λαό και σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν τι σημαίνει υπεύθυνη ανυπακοή», προσέθεσε ενώ νωρίτερα και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας άφησε να εννοηθεί ότι και ο Περισσός πιθανόν να μετέχει στην πορεία.