7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Συντονισμένη επίθεση της κυβέρνησης κατά του Γ. Στουρνάρα

Συντονισμένη είναι πλέον η επίθεση της κυβέρνησης κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος χθες τον κατηγόρησε πως «όταν δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά», σειρά πήρε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατηγορώντας τον Κεντρικό Τραπεζίτη ότι «παρεμβαίνει με άγαρμπο τρόπο»

«Για άλλη μια φορά ο κεντρικός τραπεζίτης συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών μιας πολιτικής που άσκησε ο ίδιος και είχε τα αποτελέσματα που είχε και καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό», είπε ο Ν. Παππάς καλώντας τον κ. Στουρνάρα «να προσηλωθεί στα καθήκοντά του ως κεντρικός τραπεζίτης και να μην παρεμβαίνει με τρόπο "άγαρμπο" και επικοινωνώντας με διεθνείς αντιπροσωπείες».

«Υπάρχει μια λεπτή γαλάζια γραμμή που συνδέει τις τοποθετήσεις του, για τον κόφτη, το χρέος, ότι δεν θα ολοκληρωθούν τα μνημόνια κλπ», συνέχισε ο υπουργός.

«Η λεπτή γαλάζια γραμμή χαρακτηρίζει τη συντηρητική παράταξη η οποία πόνταρε τα πάντα σε μια καταστροφή που δεν ήρθε και τώρα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της» είπε προσθέτοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να είχε παρέμβει όταν είχαμε τα προβλήματα με τις τραπεζικές μετοχές. Τα άλλα να τα αφήσει στην Πολιτεία που είναι αρμόδια».