Επίθεση ΚΙΝΑΛ σε Χρυσοχοΐδη: Να έρθει με τον Αλιβιζάτο στη Βουλή

Επίθεση ΚΙΝΑΛ σε Χρυσοχοΐδη: Να έρθει με τον Αλιβιζάτο στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας την κλήση του Νίκου Αλιβιζάτου και του υπουργού αναφορικά με το πρόσφατο πόρισμα για την Ελληνική Αστυνομία.

«Στο πόρισμα περιέχεται σειρά από πολύ σημαντικά συμπεράσματα και πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας και την εν γένει νοοτροπία που επικρατεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., με συνέπεια να δυσχεραίνεται ουσιωδώς η λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής Βίας που έχει εκ του νόμου ανατεθεί στον Συνήγορο του Πολίτη», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Κινήματος Αλλαγής και μάλιστα κατηγορεί τον κ. Χρυσοχοΐδης ότι συστηματικά απουσιάζει από τη Βουλή.

«Η εκ συστήματος απουσία από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου του κυρίου Υπουργού και η επίσης συστηματική υποκατάστασή του από τον υφυπουργό κύριο Οικονόμου, παρά την εγνωσμένη επάρκεια του τελευταίου, αποτελεί έμπρακτη υποβάθμιση της υποχρέωσης που υπέχουν τα μέλη της κυβέρνησης να λογοδοτούν ενώπιον της Βουλής. Η παρουσία του κυρίου Υπουργού επιβάλλεται κατά μείζονα λόγο και από το ίδιο το αντικείμενο της συζήτησης, καθώς η δημιουργία της “Επιτροπής Αλιβιζάτου” φέρει και την προσωπική του σφραγίδα», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής.