Ένταση στην Επιτροπή Δεοντολογίας για συμμετοχή βουλευτών σε πανηγύρια εν μέσω Covid

Ένταση στην Επιτροπή Δεοντολογίας για συμμετοχή βουλευτών σε πανηγύρια εν μέσω Covid

Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου εξετάζονταν οι άρσεις ασυλίας των Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) με τη συνεδρίαση να διαρκεί περισσότερες από 2,5 ώρες!

Για τους δύο βουλευτές έχει συνταχθεί δικογραφία για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων και συμμετοχή σε πανηγύρια που διοργανώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και έτσι το ζήτημα έφτασε στη Βουλή. Επειδή, όμως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά ήθελαν να βγάλουν λάδι τη βουλευτή του κόμματος, επιχειρηματολόγησαν υπέρ της μη άρσης ασυλίας της επειδή δεν… χόρεψε!

Όπως έλεγαν πηγές προσκείμενες στην πλειοψηφία, η μειοψηφία έκανε μια προσπάθεια διάκρισης των δύο υποθέσεων έτσι ώστε να αθωωθεί πρόωρα η κυρία Πούλου ενώ προς τούτο συναίνεσε και το ΜεΡΑ25. Είναι χαρακτηριστικό οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν να αρθεί η ασυλία για τον κ. Κουτσούμπα καθώς φωτογραφίες τον εμφανίζουν να σέρνει τον χορό.

Εν τέλει, πάντως, επικράτησε η… λογική και ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας και των δύο βουλευτών. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στην άρση ασυλίας των δύο βουλευτών και τέλος το ΜεΡΑ25 επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια.

Να σημειωθεί ότι ο Σ. Κελέτσης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία κανενός βουλευτή διότι τα δύο πανηγύρια ήταν αδειοδοτημένα.