Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα τα βγάλει πέρα

Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα τα βγάλει πέρα

Πολιτική σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα και σοβαρότητα απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, επιβάλλεται στην Ελλάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούληςμ μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι προσπαθούν να ντυθούν με την “προβιά του αντιμνημονιακού” και να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση.

“Κόμματα που εφάρμοσαν μια άγρια μονομερή πολιτική που προκάλεσε τεράστια ανεργία, ύφεση και φτώχεια, που εφάρμοσαν σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική να ντύνονται την προβιά του αντιμνημονιακού και να χαρακτηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ νεοφιλελεύθερο”, σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης με αφορμή τις χθεσινές ομιλίες στη Βουλή.

“Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είπε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και για τη διεύρυνση, είτε στο σύνολο της ασκούμενης πολιτικής, είτε και σε επί μέρους μεγάλα θέματα της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας”, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για το γεγονός ότι περιορίστηκε στους 153 βουλευτές η κυβερνητική πλειοψηφία ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι κάτι που προβληματίζει την κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση θα καταφέρει να το αντιμετωπίσει. “Φυσικά είναι κάτι που μας προβληματίζει και το παίρνουμε υπόψη μας, αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα τα βγάλει πέρα για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη να μειώσουμε την ανεργία, να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία των μνημονιακών δεσμεύσεων. Αυτός είναι ο στόχος και θα τον πετύχουμε”, υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι επιδίδονται σε “ρεσιτάλ μικροπολιτικής” και επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα και ουσιαστικό διάλογο. “Το ρεσιτάλ μικροπολιτικής που βλέπω απ΄ όσους ρήμαξαν τη χώρα 40 χρόνια δεν είναι και έξυπνο διότι δεν πείθει τους πολίτες”, είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε όσους προσδοκούν ότι η κυβέρνηση θα ανατραπεί, μετά το χθεσινό περιορισμό της κοινοβουλευτικής δύναμης και υπογράμμισε ότι είναι εφικτό να βγει η χώρα από την ύφεση και το 2017 να έχουμε ανάπτυξη πάνω από 2%.

“Κληρονομήσαμε μια σωρευτική ύφεση πάνω από 25%. Φέτος η ύφεση, για να μη μιλάμε με γενικόλογα κλισέ, δεν θα είναι 2,3 ή 4% όπως λογάριαζαν οι της Κομισιόν, αλλά πολύ πιο κάτω, 1,5% και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι από το καλοκαίρι του ΄16 η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης”, επισήμανε.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το Ποτάμι, ότι “με μια μονομερή προπαγάνδα προσπαθούν να μη μάθει ο Έλληνας πολίτης την αλήθεια για τα στεγαστικά δάνεια” και τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η δίκαιη κατανομή των βαρών.

Εξηγείστε μου γιατί είναι δίκαιο, προοδευτικό και αριστερό ένας φτωχός φορολογούμενος, ένας άνεργος που φορολογείται να πληρώνει μέσω της επιβάρυνσης του δημόσιου χρέους και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το στεγαστικό δάνειο ενός που στα χρόνια της φούσκας απλώθηκε πολύ παραπάνω απ΄ όσο τον έπαιρνε και αγόρασε διαμέρισμα 200 τμ”, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης. Καταλήγοντας είπε ότι αυτοί που έχουν κέρδη στο εξωτερικό και χρέη στην Ελλάδα, αλλά και οι μπαταχτσήδες πρέπει να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, τόνισε ότι η Ευρώπη αδυνατεί να δώσει βιώσιμη, ενιαία και ανθρωπιστική λύση και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υψώνοντας φράκτες, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο έναρξης χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράκ για την αντιμετώπιση του ISIS. “Έχουμε την εμπειρία που οδήγησαν οι χερσαίες επιθέσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν και δεν εξασφάλισαν ειρήνη και δημοκρατία”, είπε ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζοντας αυτό που προέχει για τη Συρία είναι να βρεθεί πολιτική και διπλωματική λύση με συμφωνία ανάμεσα στις δυτικές χώρες, την Κίνα και τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ