Βουλή: Καβγάς ανάμεσα σε «Σπαρτιάτες» και «Ελληνική Λύση»
Συζήτηση για γάμο ομοφύλων

Βουλή: Καβγάς ανάμεσα σε «Σπαρτιάτες» και «Ελληνική Λύση»

Απαξιωτικές αναφορές του προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, πυροδότησαν οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης προειδοποίησε τον κ. Στίγκα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 

«Μετά από μια ιστορική ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου, για τον πολιτικό μας χώρο, ανέβηκε στο βήμα ο κ. Στίγκας και λοιδορεί και συκοφαντεί, με ανυπόστατους και αναπόδεικτους ισχυρισμούς. Και προσβάλλει τον κ. Βελόπουλο και θέλει να αμφισβητήσει την επαγγελματική και πολιτική του ακεραιότητα. Κύριε Στίγκα, δεν δικαιούστε να ομιλείτε διότι είστε πειρατής ενός κόμματος που τον αποδοκιμάζουν οι ίδιοι οι βουλευτές του και τον καταμηνύουν ως κοινό συκοφάντη, ο οποίος εξυπηρετεί δόλια και ύπουλα συμφέροντα του Μεγάρου Μαξίμου και του Μητσοτάκη και τον αποδοκιμάζουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του, που τον θεωρούν προδότη, που τον στήριξαν και τον έκαναν πολιτικό αρχηγό, όταν δεν το είχε δει ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Ο Κυριάκος Βελόπουλος σας αφήνει στη χλεύη των βουλευτών σας και των πρώην ψηφοφόρων σας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης.

«Πάει πολύ να μας κατηγορεί εμάς ο Βελόπουλος που έχει ψηφίσει μνημόνια, έχει καταδικάσει τη χώρα στον όλεθρο και την καταστροφή. Αποδεδειγμένα είναι καταδικασμένος με αμετάκλητη απόφαση», είπε ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών" Βασίλης Στίγκας, κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης. «Δεν πρόκειται να ανακαλέσω τίποτα. Είναι απατεώνας, κοροϊδεύει. Υπάρχει καταδικαστική αμετάκλητη απόφαση. Πουλάει ό,τι θέλει, επιστολές μαντζούνια. Έχει φάει πολλά πρόστιμα. Έχει πληρώσει τίποτα από αυτά; Εγώ απατεώνας ποτέ δεν ήμουνα. Εμείς έχουμε ήθος και ευπρέπεια. Μας βρίζουν τα τρολ μέσα από το κανάλι του κ. Βελόπουλου, που πληρώνει ανθρώπους να το κάνουν αυτό», είπε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών».

«Εμείς αντιπαράθεση έχουμε με την κυβέρνηση», σχολίασε ο Παύλος Σαράκης και υπογράμμισε ότι για την καταδικαστική απόφαση, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Στίγκας, υπάρχει αναίρεση και απαλλαγή του κ. Βελόπουλου, ο οποίος είναι έντιμος και ακέραιος.

Οι φωνές και αντιδράσεις από τα έδρανα της Ελληνικής Λύσης προκάλεσαν την παρέμβαση του προεδρεύοντος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. «Ένα λεπτό! Ένα λεπτό! Σταματήστε να φωνάζετε. Εδώ μέχρι χτες μαζεύατε μαζί υπογραφές για την ονομαστική ψηφοφορία», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Εμείς οι 12 βουλευτές υπογράψαμε με υπερηφάνεια το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και η Ελληνική Λύση απευθύνθηκε σε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που διαφωνούν να το προσυπογράψουν γιατί απαιτούνταν 15 υπογραφές. Περιμέναμε άλλους τρεις πατριώτες να πάμε σε ψηφοφορία και δεν ήρθαν», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας και προσέθεσε ότι αυτή ήταν η στάση της Ελληνικής Λύσης και όχι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για κοινό αίτημα.