Αρχίζει το απόγευμα το τριήμερο συνέδριο του Ποταμιού

Αρχίζει το απόγευμα το τριήμερο συνέδριο του Ποταμιού

Ξεκινά στις 4 το απόγευμα το τριήμερο συνέδριο του Ποταμιού, στο οποίο θα αποφασιστεί ποια θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθεί το κόμμα, δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του. Ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, θα παρουσιάσει τις προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στα όσα λέγονται περί συνεργασιών.

Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί και θα συνεχίσει να είναι ο φορέας προτάσεων αλλαγής για τη πορεία της χώρας, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ FM", ένα εικοσιτετράωρο πριν από την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος. «Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί. Το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμος για μικρές και μεγάλες συνεργασίες, ενώ επεσήμανε ακόμη ότι είναι ανοικτό κόμμα και όλες οι απόψεις διατυπώνονται ελεύθερα. «... Έχουμε μια απέχθεια στις πειθαρχικές διώξεις. Έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, οπότε ο καθένας λέει την άποψή του. Την Παρασκευή, αύριο δηλαδή, θα μιλήσει ο επικεφαλής, το Σάββατο θα μιλήσουν όλα τα στελέχη του κινήματος και την Κυριακή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τόσο απλά και τόσο Ποταμίσια», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι από Δευτέρα όλοι δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, κι όποιος δεν τις αποδέχεται δεν μπορεί να συνεχίσει στο Ποτάμι.

Στο συνέδριο, θα μιλήσουν, αύριο, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Επίσης, οι νέοι του κόμματος οργανώνουν την ίδια ημέρα ντιμπέιτ μεταξύ του σοσιαλιστή Τζιάνι Πιτέλα και του φιλελεύθερου Γκι Φερχόφστατ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ