Άφησε τον Αντρέα του '80 και γύρισε στην Κοκκινιά του '40
Eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άφησε τον Αντρέα του '80 και γύρισε στην Κοκκινιά του '40

Όταν η Αριστερά είχε ήθος: Γράφει ο αποδημήσας Θεόδωρος Πάγκαλος στην ιστοσελίδα του pangalos.gr με ημερομηνία 4/3/2019:

«Το 1987, όταν προετοιμαζόταν το «βρώμικο 1989», ο «Ριζοσπάστης» εξαπέλυε καθημερινές, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου με δύο επιχειρήματα: το πρώτο ήταν ότι είχα παχύνει (αυτό έπαιρνε και τη μορφή διαφόρων κοσμητικών χαρακτηρισμών όπως ελέφαντας, ιπποπόταμος, γενικώς παχύδερμο και τα πιο καθημερινά γουρούνι κτλ.) και το δεύτερο ήταν ότι όσες φορές ύψωνα τη φωνή μου αυτό γινόταν γιατί είχα την ευθύνη και τα γονίδια τρόπον τινά του παππού μου ( σ.σ. του δικτάτορα Πάγκαλου). 

Από το εσωτερικό της εφημερίδας - έχω και εγώ τα «κονέ» μου - μου είχαν πει ότι αυτά τα έγραφε ο ίδιος ο διευθυντής της εφημερίδας, Θανάσης Καρτερός. 

Εξέφρασα μία μέρα στη Βουλή το παράπονό μου στον Χαρίλαο Φλωράκη για τον αντιμαρξιστικό χαρακτήρα αυτών των σχολίων και τη χυδαιότητά τους συνάμα και πρέπει να πω και να αναγνωρίσω ότι αυτοί κόπηκαν με το μαχαίρι. 

Μετά από λίγο ο κ. Καρτερός μεταπήδησε στην «Αυγή» και σήμερα είναι στο Μαξίμου. Επανέλαβα τα παράπονά μου προς την ηγεσία της νέας παρατάξεως και του νέου τύπου. Τα δύο σχόλια όμως αυτά συνεχίστηκαν μέχρις ότου έπαψα να τους δίνω σημασία πια, γιατί κάθε ελπίδα αναμόρφωσης των αλητών, που κυβερνούν σήμερα τη χώρα, με είχε εγκαταλείψει».

Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ότι αυτό που ο Βενιζέλος ονόμασε εκτσογλανισμό, τους απομείωσε στην κοινωνία. Μετά την εκλογική κατάρρευση ανέκρουσαν πρύμναν από την επιχείρηση οικειοποίησης της μνήμης του Αντρέα και των πασοκικών περγαμηνών. Τέρμα οι πράσινοι ήλιοι, τα πράσινα φόντο στις αφίσες και τις ομιλίες, τα συμβόλαια για την Αλλαγή. 

Στην ομιλία του στην Κοκκινιά ο Τσίπρας επέστρεψε στην Αριστερά απομακρυνόμενος από το Κέντρο που ουδέν του πρόσφερε. Απέδρασε από τον Ανδρέα της δεκαετίας του '80 και έβαλε πλώρη για τη δεκαετία του '40.  

Θέλησε να επανασυνδεθεί με την αριστερή μυθολογία λέγοντας: «Δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε πάλι μαζί, από εδώ από τη Νίκαια. Από την Κοκκινιά των εργατικών αγώνων, των προσφύγων, του μπλόκου. Εδώ που έχουμε τις ρίζες μας. Τις ρίζες τη δικαιοσύνης, της ισότητας, του αγώνα. Εδώ όπως στο, Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό. Εδώ είναι το σπίτι μας».

Βέβαια το σπίτι του τον μαύρισε. Από το 38,22% το 2019 έπεσε στο 20,75%.

Δεν αρκούν οι ηρωικές μνήμες όταν ο κόσμος βλέπει ότι με την παρούσα κυβέρνηση άνοιξαν δουλειές, άρχισε να ανθίζει έστω και δειλά μια οικονομική δραστηριότητα. Άλλωστε οι συγκεκριμένες μνήμες και η μυθολογία που τις ακολουθεί ανήκουν δικαιωματικά στο ΚΚΕ. Ως επικράτεια συλλογικής μνήμης, είναι σπίτι του ΚΚΕ, όχι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά δεν θα τον σώσει η καταβύθιση στα νάματα της αριστεροσύνης, όταν εξακολουθεί να πολιτεύεται με fake news. Χθες στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να ιδιωτικοποιήσει το νερό: «Δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται όλα σε αυτή τη ζωή. Αντίθετα άποψη του πολιτικού μας αντιπάλου κυρίου Μητσοτάκη είναι ότι ακόμα και το νερό μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης».  

Δεν απαιτεί κανείς να εμπιστευθεί την κυβέρνηση που διαβεβαιώνει ότι δεν ιδιωτικοποιείται το νερό. Υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το άηθες κόλπο, μόλις άκουσε ότι ο Μητσοτάκης θα ζητήσει μετά τις εκλογές να επιστρέψουν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο. Κατέθεσε τροπολογία να επιστρέψουν εδώ και τώρα, και όταν δεν έγινε αποδεκτή η τροπολογία άρχισε τις καταγγελίες για ιδιωτικοποίηση. Αυτά από το κόμμα που ενέταξε τις δυο εταιρίες στο Υπερταμείο!  

Επίσης ισχυρίστηκε ότι ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με οφειλές στον ΕΦΚΑ, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάτι που δεν ισχύει και το ξέρουν ότι δεν ισχύει. Όπως ξέρουν ότι η κυβέρνηση έφερε ρύθμιση το 2022 την οποία ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ την ψήφισε τώρα την καταγγέλλει!

Με διαστρέβλωση, ψεύδη, καταγγελτικό λόγο ο οποίος δεν έχει αντίκρισμα, δεν θα σωθεί όσες και αναφορές στα ηρωικά και πένθιμα τής Αριστεράς και να κάνει. Εκείνο που έχει χάσει ήδη από την εποχή της διακυβέρνησής του είναι η αξιοπιστία. Και συνεχίζει να την χάνει με τον τρόπο που πολιτεύεται.