Υποδείξεις Τασίας προς Τσίπρα ενόψει ανασχηματισμού

Υποδείξεις Τασίας προς Τσίπρα ενόψει ανασχηματισμού

Υποδείξεις προς τον πρωθυπουργό ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού , έκανε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, προς τον πρωθυπουργό

Δεν μπορώ να διανοηθώ είπε ότι θα φύγει ο Φίλης που δίνει μάχη για τα θρησκευτικά, η ο Ξανθός που δίνει μάχη για την Υγεία και ο Σκουρλέτης για την ενέργεια,

Παράλληλα η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η πλουτοκρατία αντιδρά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ της πήρε τα Μέσα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης καθιέρωσε και την ηγεμονική του θέση στο χώρο της Αριστεράς, «και ατό η Αριστερά της γκρίνιας δεν το αντέχει και θέλει να μας λιώσει».

Είπε ακλόμη ότι δεν μπορεί η αριστερά να είναι στην κυβέρνηση χωρίς τα οραματά της, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει σε όλη του την ένταση το δίλημμα ανάμεσα στο «δέον» και το «υπάρχον», ανάμεσα στο όραμα και τη διαχείριση, ανάμεσα στην ελπίδα και την απελπισία, άρα έχει και τα εφόδια να απαντήσει στις απαιτήσεις των καιρών.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δυναμικό των στελεχών που πασχίζουν να δώσουν αριστερές απαντήσεις.

Εμείς πρέπει να ψάξουμε την αριστερή διέξοδο, σε εμάς έτυχε να πραγματώσουμε το μύθο της αριστεράς για αριστερή κυβέρνηση, δεν βρήκαμε προσχήματα να δραπετεύσουμε, ενώ δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για να «πατήσουμε» πάνω του, είπε.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει τη νοσταλγία των βεβαιοτήτων που «είχαμε ως αριστεροί τον 20ο αιώνα», ενώ εξίσου πρέπει να αποφύγει και την νεκρανάσταση ιστορικών ρευμάτων που συμμάχησαν με τον νεοφιλελευθερισμό.