Το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η ΝΔ για την αναβάθμιση της Υγείας και την εξασφάλιση των ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών περίθαλψης σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ξεκινώντας ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρουσίασε τραγική επιδείνωση τα τελευταία τέσσερα χρόνια», και πρόσθεσε ότι σήμερα «παραθέτουμε γνώση αποφασιστικότητα και άμεσα εφαρμόσιμες κοστολογημένες προτάσεις υγείας».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ: 

-Το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» που επιχειρεί να φέρει μία επανάσταση στην Πρόληψη

-Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους 

-Φροντίδα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.      

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης από τον τομέα Υγείας ανέπτυξε περαιτέρω το πρόγραμμα της ΝΔ αφού υπογράμμισε ότι στόχος είναι καλύτερη δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες, ένα σύστημα δημόσιο, αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Υπογράμμισε τη σημασία που έχει η πρόληψη για τη δημόσια υγεία και σημείωσε ότι στην Ελλάδα μόνο το 1,3% των δαπανών κατευθύνονται στην πρόληψη. Ανέφερε ακόμη ότι από τη Δευτέρα των εκλογών η χώρα κόβει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και ακολούθως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη του καρκίνου όπως και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Σημείωσε δε ότι πρέπει να αλλάξει το νοσοκομειοκεντρικό σύστημα που υπάρχει σήμερα καθώς επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στον οικογενειακό γιατρό. Θα χρησιμοποιηθούν όλες οι εξωνοσοκομειακές δομές και θα αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας που θα περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.