Το 74% των πολιτών υπέρ των μέτρων σε Έβρο - Αιγαίο
Δημοσκόπηση ALCO

Το 74% των πολιτών υπέρ των μέτρων σε Έβρο - Αιγαίο

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις πολίτες δηλώνουν - περισσότερο ή λιγότερο - ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για στον Έβρο και το Αιγαίο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN. Πιο αποτελεσματικός πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης με υπερδιπλάσιες θετικές απαντήσεις έναντι του Αλ. Τσίπρα, ενώ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 13,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν είναι «είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα σε Έβρο και Αιγαίο» συνολικά 74% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των μέτρων, καθώς  το 26% απαντά «πολύ», το 36% «αρκετά» και το 12% «λίγο», ενώ μόνο 21% απαντά «καθόλου».

Παράλληλα, σε ένα σημαντικό ζήτημα της επικαιρότητας, το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει επαρκής ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Σε γενικότερο επίπεδο πολιτικής διαχείρισης, σε ερώτημα μεταξύ του απερχόμενου και του νυν πρωθυπουργού, το 46% απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο αποτελεσματικός ενώ υπέρ του Αλέξη Τσίπρα απαντά μόλις το 22%.

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 13,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,6% και η Ελληνική Λύση με 5,2%. Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο όριο του 3%, ενώ το ΜέΡΑ25 υποχωρεί στο 2,3%.