Την Τετάρτη η ακρόαση της Βασ. Θάνου από τη Βουλή

Την Τετάρτη η ακρόαση της Βασ. Θάνου από τη Βουλή

Πριν ακόμα κλείσει η Βουλή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές φέρνει η κυβέρνηση την Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τον διορισμό της στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η σχετική συνεδρίαση θα λάβει χώρα την αύριο στις 9.30 το πρωί, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης προτείνει για μέλη της Επιτροπής τους Νικολάο Ζευγώλη, Παναγιώτη Φώτη, Ιωάννη Παύλοβιτς και Ιωάννη Στεφάτου.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή της Βουλής διατυπώνει απλά γνώμη και δεν έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή. Η πλειοψηφία, δε, αρκεί αφού η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν εντάσσεται στις ανεξάρτητες συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές για τις οποίες απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία και ειδικές διαδικασίες επιλογής.

Για την ιστορία η κυρία Θάνου μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου όπου είχε εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια τοποθετήθηκε στη θέση του επικεφαλής του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, αμισθί κατά δήλωση της κυβέρνησης.

Αλέξανδρος Διαμάντης