Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια - Μ. Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια - Μ. Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ενώ την συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνομιλία μεταξύ των δυο υπουργών πραγματοποιήθηκε στη σκιά των μνημονίων που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη, της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο αλλά και της επικείμενης υπογραφής διακρατικής συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου θα παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.