Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είχε την Τρίτη το βράδυ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ανέφερε στον κ. Τραμπ ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την κοινή βούλησή τους να εργαστούν μαζί και να συνεχίσουν τη σθεναρή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνομιλήσει και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Στο τηλεφώνημα που διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά, συζητήθηκαν ουσιαστικά ζητήματα και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για την περαιτέρω εμβάθυνση των ούτως ή άλλως πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία και με την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη του νίκη και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης την ευχαρίστησε και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος της συνάντησης, που θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου όταν και θα ανοίξει η Βουλή.