Θερμό επεισόδιο Κοτζιά - Καμμένου στο υπουργικό

Θερμό επεισόδιο Κοτζιά - Καμμένου στο υπουργικό

Έντονη λογομαχία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο Νίκος Κοτζιάς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επιτέθηκε ευθέως κατά του Πάνου Καμμένου και τον κατηγόρησε ότι ακολουθεί δική του πολιτική και στα εξωτερικά θέματα με αποτέλεσμα να βλάπτει τόσο την κυβέρνηση όσο και την ίδια την χώρα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να υποστήριξε ανοιχτά πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα για προσωπικούς και κυρίως μικροκομματικούς λόγους.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος φέρεται να απάντησε πως έχει τη δική του γραμμή ως προς το Σκοπιανό και αυτή είναι γνωστή, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να ρίξει την κυβέρνηση και δεν θα συμπλεύσει με τη Ν.Δ. για να ανατραπεί η κυβέρνηση. 

Η προσωπική σύγκρουση των δύο υπουργών προκαλεί έντονο προβληματισμό, αφού έλαβε διαστάσεις που μεταφέρθηκαν και εκτός συνεδρίασης με αποτέλεσμα η εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση να είναι άκρως αρνητική.

Πάντως επί της ουσίας η κόντρα αυτή ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και ως βαλβίδα αποσυμπίεσης δεδομένου ότι η απάντηση από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, όπως τουλάχιστον μεταφέρεται, ήταν σε χαμηλούς τόνους. Την ίδια στιγμή έδωσε και την απάντησή του στον πρωθυπουργό που ζήτησε από τον ίδιο και τους υπουργούς των ΑΝΕΛ να δεσμευθούν πως δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση συμπλέοντας με τη Νέα Δημοκρατία. 

Μάλιστα έλαβε και την απάντηση της κ. Κουντουρά πως θα ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι στη γραμμή του Πάνου Καμμένου, ενώ και ο Τέρενς Κουίκ αν και δεν είναι βουλευτής έχει εκφραστεί υπέρ της συμφωνίας. Με αυτό το δεδομένο η αντιπαράθεση σε κυβερνητικό επίπεδο δεν φαίνεται να αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα ακόμη επεισόδιο σε μια διαφοροποιημένη μορφή.

Το πρόβλημα ενδεχομένως να μεταφέρεται στους ΑΝΕΛ, όπου εκτός της κ. Κουντουρά που είναι και βουλευτής υπέρ της συμφωνίας τάχθηκε ανοιχτά πλέον και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και μετά θα παραιτηθεί και θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα.

Διαβάστε ακόμα:

- Συνέχεια στο σήριαλ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - «Δέσμευση» Καμμένου ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

- Ν. Φίλης: Με τους ΑΝΕΛ μέχρι τις εκλογές

- Δ. Τσιόδρας: Αν διαφωνούν τόσο πολύ Τσίπρας-Καμμένος, ας αφήσουν τις καρέκλες