Θέμα χρόνου ο ανασχηματισμός

Θέμα χρόνου ο ανασχηματισμός

Περίπου στις 6 η ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τηλεφωνημάτων τόσο σε νέα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα όσο και στους υπουργούς που πρόκειται να αλλάξουν θέση.

Εξάλλου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη βρέθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συνάντηση στη Βουλή είχαν το μεσημέρι και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τη διαγραφείσα από τη Νέα Δημοκρατία, Κατερίνα Παπακώστα. 

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, για τη θέση Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του Νίκου Παππά, ο οποίος θεσμικά θα έχει μεταξύ άλλων την ευθύνη της διεξαγωγής των εκλογών. Μετακινήσεις δεν αναμένονται στο οικονομικό επιτελείο και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ το Μαξίμου εξακολουθεί να αναζητεί «πρόθυμους» εξωκοινοβουλευτικούς και... εξω-Συριζαίους.

Στελέχη, δηλαδή, που μπορούν να συμβολίσουν την προσπάθεια διεύρυνσης σε άλλους πολιτικούς χώρους -κυρίως στην Κεντροαριστερά- αλλά η μέχρι στιγμής αναζήτηση φαίνεται πως δεν έχει οδηγήσει σε μεγάλα «ψάρια».