Θ. Τοσουνίδης: Οι ΑΝΕΛ θα μελετήσουν οποιαδήποτε πρόταση μομφής κατά του Ν. Βούτση

Θ. Τοσουνίδης: Οι ΑΝΕΛ θα μελετήσουν οποιαδήποτε πρόταση μομφής κατά του Ν. Βούτση

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε σημερινή παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» τόνισε ότι εκείνο που ζητούν είναι να παραμείνει ως έχει ο Κανονισμός της Βουλής.

«Θα μελετήσουμε οτιδήποτε κατατεθεί, πρέπει να μελετήσουμε το περιεχόμενο μιας πρότασης μομφής» ανέφερε χαρακτηριστικά ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του Προέδρου της Βουλής.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο Πάνος Καμμένος θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ το αργότερο μέχρι την Δευτέρα όπως φέρεται να προανήγγειλε χθες το βράδυ, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε: 

«Όσοι δεν μπορούν να σταθούν στο πλευρό μας, να υπηρετήσουν τις δεσμεύσεις μας, τις αξίες μας, το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις έδρες. Έρχονται οι επόμενοι που μπορούν να στηρίξουν όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί στους Έλληνες».

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Θ. Παπαχριστόπουλο και Τ. Κουΐκ είπε «υπηρετήστε αυτά για τα οποία σας ψήφισαν οι ψηφοφόροι. Αυτά για τα οποία έχετε δεσμευτεί».

Ερωτηθείς αν θα διαγραφεί ο Θ. Παπαχριστόπουλος είπε «οι ΑΝΕΛ προτιμούμε να εγγραφόμεθα θετικά στη συνείδηση του κόσμου και όχι να διαγραφόμεθα. Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλουμε προς όλους».

Χαρακτήρισε «θετικό μονόπρακτο που εξελίσσεται» τα όσα διαμείφθηκαν χθες στη συνάντηση Θ. Παπαχριστόπουλου-Ν. Βούτση, προσθέτοντας «αυτό που ζητούμε είναι στάση ευθύνης και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή βούληση».

Απαντώντας και στον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, είπε «όποιος θέλει πιο ξεκάθαρη απάντηση, η κάλπη του δημοψηφίσματος θα του έδινε την απάντηση. Ασφαλίστηκαν πίσω από τα αριθμητικά δεδομένα ενός κοινοβουλίου που με συγκυριακό τρόπο σχημάτισαν μια πλειοψηφία αρνούμενοι να δουν αυτό που συμβαίνει στη κοινωνία».