Οι αναβαθμίσεις θα έρθουν αν όλα κινούνται με ταχύτητα

Οι αναβαθμίσεις θα έρθουν αν όλα κινούνται με ταχύτητα

Η ταχύτατη ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους θεσμούς για τον προϋπολογισμό και η επίσης ταχύτατη έγκριση του σχεδίου για τα κόκκινα δάνεια είναι ενέργειες που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της Ελλάδας με στόχο την επενδυτική βαθμίδα, δήλωσε o υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξή του στον Θέμα 104,6.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι η συζήτηση έχει πάει πολύ καλά με τους θεσμούς και ολοκληρώνεται χωρίς δράματα, χωρίς πράγματα που είχαμε στο παρελθόν και με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αυτό για μένα έχει αξία γιατί αν θέλουμε να έχουμε αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες μέχρι να φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα, επειδή είναι μεγάλη η απόσταση που μας χωρίζει, είναι αρκετές βαθμίδες, πρέπει να κινούνται όλα με ταχύτητα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός. 

«Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, οι επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και ο προϋπολογισμός, πρέπει να γίνονται με ταχύτητα για να μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική», πρόσθεσε, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020.

«Ενδεχομένως ο ΕΝΦΙΑ να είναι και άλλο μειωμένος το 2020 γιατί υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, οπότε θα είναι και άλλο μειωμένος», σημείωσε.

AP Photo/Petros Giannakouris