Θ. Μεγαλοοικονόμου στον ΣΚΑΪ, σπάει το εμπάργκο: Ας με διαγράψουν

Θ. Μεγαλοοικονόμου στον ΣΚΑΪ, σπάει το εμπάργκο: Ας με διαγράψουν

Στον ΣΚΑΪ βρέθηκε σήμερα η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σπάζοντας το εμπάργκο του κόμματος στο κανάλι. 

Μάλιστα, η κα Μεγαλοοικονόμου, που ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γενάρη του 2018, εμφανίστηκε έτοιμη να παραδώσει την έδρα της, αν παραδεχτεί ο Βασίλης Λεβέντης τι ήταν αυτό που είχε γίνει πέρυσι και την ανάγκασε να φύγει από την Ένωση Κεντρώων.

«Κι αυτή την ώρα αν θέλει ο Λεβέντης να παραδώσω την έδρα μου, θα το κάνω. Όταν έγινα ανεξάρτητη είπα να παραδώσω την έδρα μου. αλλά δεν ήθελαν γιατί πίσω από εμένα επιλαχών ήταν ο Καλλιάνος και είχε ήδη προσχωρήσει στη ΝΔ», υποστήριξε. 

Θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους προσχώρησής της στην κυβερνητική πλειοψηφία είπε ότι «εγώ δεν πήγα γιατί με είχε ανάγκη αλλά γιατί πιστεύω τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Θεώρησα ότι πρέπει να σταθώ δίπλα για να δω αν θα γίνουν πραγματικότητα οι πολιτικές που υποσχέθηκε ο Τσίπρας». 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν δέχεται κομματική πειθαρχία και πως «ο άνθρωπος πρέπει να είναι αυτεξούσιος».  

Τέλος, στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ όποτε γίνουν εκλογές απάντησε «δεν ξέρω αν θα ξαναμπώ στην πολιτική, προσωπικά θα το κρίνω γιατί βλέπω ότι η πολιτική έχει πάρα πολύ παρασκήνιο και αυτό δεν με εκφράζει», συστήνοντας βέβαια στους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα που θα κάνω εκείνη. «Θα είναι πολύ πρωτοποριακό, δεν θα έχει σχέση με πολιτικούς», είπε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται πως επόμενος μετά την Θ. Μεγαλοοικονόμου είναι ο Γιάννης Καλιάνος, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει την έδρα και θα την αφήσει στον επόμενο στη σειρά της Ένωσης Κεντρώων, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι ο επόμενος δεν θα προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μιλώντας στο protothema.gr, λίγο αργότερα, ο κ. Καλλιάνος ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται «καμία έδρα-δώρο από την κυρία Μεγαλοοικονόμου». «Μπορεί με ασφάλεια να παραδώσει την έδρα της», όπως λέει. «Θα παραιτηθώ κι εγώ από τη θέση του βουλευτή το επόμενο δευτερόλεπτο και ελπίζω ο αμέσως επόμενος επιλαχών από μένα να έχει την στοιχειώδη εντιμότητα και πολιτική ηθική ώστε να μην πάρει την έδρα στηρίζοντας την κυβέρνηση αλλά αντιθέτως να την αφήσει στην Ένωση Κεντρώων, εκεί που ανήκει», τόνισε ο Γ. Καλλιάνος.