Τα γυρίζει ο Σ. Παπαδόπουλος: «Τον Άδωνι εννοούσα... όχι τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τα γυρίζει ο Σ. Παπαδόπουλος: «Τον Άδωνι εννοούσα... όχι τον ΣΥΡΙΖΑ»

Να ανασκευάσει έσπευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά τις δηλώσεις του περί προσπάθειας επηρεασμού της Δικαιοσύνης από πολιτικά πρόσωπα, υποστήριξε ότι «φωτογράφιζε» - όπως αναφέρει- τον Άδωνι Γεωργιάδη και όχι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρει ότι «σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου μεταξύ άλλων διαπιστώσεων για τη “μη ποδοσφαιροποίηση” της πολιτικής, καυτηρίασα την αθέμιτη παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη – κορυφαίου υπουργού της Κυβέρνησης της ΝΔ - στη Δικαιοσύνη, με προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Οι δηλώσεις του αυτές οδήγησαν και την ηγεσία του Αρείου Πάγου να απαιτήσει σεβασμό της Δικαιοσύνης».

Όπως συνεχίζει ο ίδιος, «προφανώς το "κάποιοι από εμάς" που ανέφερα αφορούσε εν γένει στους πολιτικούς, που είχα προαναφέρει στην προηγούμενη πρόταση και φωτογράφιζε τον κ. Γεωργιάδη, τον οποίον κατονόμασα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έσπευσαν να ερμηνεύσουν κακόβουλα κάποια ΜΜΕ, κόβοντας το σημείο στο οποίο είχα αναφερθεί στον κ. Γεωργιάδη».

Καταλήγοντας δε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «για αυτόν τον λόγο και τόνισα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να εκπληρώσει το σημαντικό ρόλο της και οι υπουργοί να μην ενδίδουν στον πειρασμό να παρέμβουν. Αυτά προς άρση παρεξηγήσεων…»

Νωρίτερα σήμερα πάντως, στις συνεντεύξεις του ο κ. Παπαδόπουλος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπήρχε επηρεασμός από κάποιους από μας, που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της Δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν», παραδεχόμενος ότι «υπήρξε επιχείρηση επηρεασμού αλλά τα πρόσωπα της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπακούν σε εντολές πολιτικών»

«Ό,τι και να έλεγε ο Παπαγγελόπουλος δεν είχε καμία υποχρέωση ο δικαστικός που τον άκουγε να τον υπακούσει. Και αυτό ισχύει φυσικά και για όλους τους υπουργούς», είχε αναφέρει ο Σ. Παπαδόπουλος.

Για την φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «αρμών της εξουσίας», είχε επισημάνει πως «ιδεολογικά οι “αρμοί της εξουσίας” κατέχονταν για πάρα πολλές δεκαετίες από το σοβιετικό σύστημα και όμως το σοβιετικό σύστημα κατέρρευσε και ας είχε τους αρμούς της εξουσίας» και επισήμανε ότι «οι αρμοί της εξουσίας έχουν την ανεξαρτησία τους και την ιδιαιτερότητα τους και δεν πρέπει η κυβέρνηση και οι πολιτικοί να προσπαθούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας αυτό είναι λαθεμένη προσέγγιση».

Σημειώνεται ότι είχε εκφράσει επίσης τη διαφωνία του και στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί «βρώμικο 89», λέγοντας πως «Μας αιφνιδίασε ο Αλέξης Τσίπρας με το χαρακτηρισμό για “βρώμικο 89” γιατί το 1989 είχε προκύψει το σκάνδαλο Κοσκωτά και η ανάληψη ευθυνών του Μένιου Κουτσόγιωργα και τα ζητήματα της κάθαρσης ήταν θέματα στην ημερήσια διάταξη».

Σημείωσε δε ότι διαφωνεί με τον ορισμό «βρώμικο ‘89» και τόνισε πως θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης «ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη από ιδεολογικοπολιτική άποψη. Είχε τις αυταπάτες της η Αριστερά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμμετείχε σε μια βρώμικη υπόθεση».

Τέλος, μεταξύ άλλων, αρνητικός είχε πάρει θέση και απέναντι στους χαρακτηρισμούς περί χουντικού νομοσχεδίου που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για τις πορείες. «Να αποφύγουμε τους ακραίους χαρακτηρισμούς και να ασχοληθούμε με την ουσία», είχε πει.