Τ. Θεοδωρικάκος: «Μεγάλης εθνικής σημασίας η ψήφιση του ν/σ γιατί γίνεται σε ιδιαίτερη περίοδο»

Τ. Θεοδωρικάκος: «Μεγάλης εθνικής σημασίας η ψήφιση του ν/σ γιατί γίνεται σε ιδιαίτερη περίοδο»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«H ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού σήμερα, έχει πολύ μεγάλη εθνική και πολιτική σημασία εξ αιτίας του περιεχομένου του αλλά και γιατί πραγματοποιείται σε μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο για την πατρίδα μας». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί την παρούσα χρονική στιγμή ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει πλειοψηφία -ρεκόρ.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, «την ώρα που δεχόμαστε βαριές απειλές από τη γειτονική Τουρκία, η οποία συστηματικά παραβιάζει με προκλητικό τρόπο κυριαρχικά δικαιώματά μας, την ώρα που η χώρα δέχεται κύματα παράνομων μεταναστών και προσφύγων με κλειστά πίσω μας τα ευρωπαϊκά σύνορα. έχουμε ανάγκη όσο ποτέ την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής την οποία έχει χαράξει και προωθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σύμφωνα με τον ίδιο η εθνική στρατηγική αυτή προϋποθέτει συναινέσεις και συγκλίσεις, «ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τομείς της πολιτικής που έχουν ευθέως σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Στο πλαίσιο αυτής της εθνικής στρατηγικής είναι απολύτως απαραίτητη η κινητοποίηση του παγκόσμιου ελληνισμού και ταυτόχρονα η υλοποίηση ενός έμπρακτου και ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τις νεότερες γενιές, εντός και εκτός Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών απεύθυνε κάλεσμα τους Έλληνες του εξωτερικού: «Να ξέρετε ότι παρά τους περιορισμούς, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, είστε το ίδιο Έλληνες με μας, αγαπάτε την πατρίδα όσο την αγαπάμε και εμείς, είμαστε και θα είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ και αυτή είναι η προϋπόθεση για να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα μας και να την προχωρήσουμε μπροστά».

Σημείωσε, δε, ότι η υπερψήφιση σήμερα από το σύνολο των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας θα είναι μια σπουδαία πράξη που θα συμβολίζει την εθνική ενότητα και τη στοιχειώδη αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στον απόδημο ελληνισμό.

Εξήγησε, δε, ότι η ΝΔ ήρθε μπροστά στο εξής δίλημμα: να αναζητήσει κοινό τόπο με τα άλλα κόμματα ώστε να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι ή να επιμείνει ως το τέλος στην άποψή της και επομένως να χαθεί ξανά η ευκαιρία ψήφισης ενός νόμου που θα παράγει αποτελέσματα. «Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη και σταθερή. Θέλαμε και θέλουμε πάση θυσία να πετύχουμε μια συμφωνία η οποία θα μας πηγαίνει μπροστά, θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τη χώρα που βρίσκονται, μια συμφωνία η οποία θα είναι λειτουργική», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι η λύση δεν είναι αναμφίβολα ούτε η ιδεώδης ούτε η ιδανική. Είναι, όμως, «η μόνη ρεαλιστική από πολιτική άποψη και η μόνη που σήμερα μας πηγαίνει μπροστά».