Τ. Θεοδωρικάκος: Κανένας σχεδιασμός για μειώσεις μισθών και συντάξεων

Τ. Θεοδωρικάκος: Κανένας σχεδιασμός για μειώσεις μισθών και συντάξεων

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μειώσεις μισθών και συντάξεων» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ αναφερόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε πως «η πολιτική με ψέματα θα έπρεπε να έχει σταματήσει μετά τις οδυνηρές συνέπειες τα τελευταία χρόνια».

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε επίσης πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές», αναφερόμενος στα σενάρια που ανακινήθηκαν τις τελευταίες μέρες για πρόωρες κάλπες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει μια πανίσχυρη εντολή τετραετίας από τον ελληνικό λαό, έχει αντιμετωπίσει δύο κρίσεις με επιτυχία, έχει ενώσει τους Έλληνες», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι έχουμε όλη τη δύναμη, το σχέδιο, τη δυνατότητα να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση που κορονοϊού και αυτό δεν προϋποθέτει εκλογές».

Όσον αφορά την τροπολογία για τις επιχειρήσεις εστίασης που κατατίθεται σήμερα, «αυτή στοχεύει στην στήριξη των θέσεων εργασίας, γιατί δίνει τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να αξιοποιήσουν το διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, δίνεται η δυνατότητα στις οικονομικές επιτροπές των δήμων να μειώσουν έως και 50% τα δημοτικά τέλη», εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Σημείωσε πως «θα υπάρχουν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου» για άτομα με αναπηρία ή προβλήματα όρασης. Σε διαφορετική περίπτωση, «οποιαδήποτε αυθαιρεσία θα ελεγχθεί και θα υπάρξουν πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών» προειδοποίησε ο υπουργός.