«Υλοποιούμε το όνειρο πολλών γενεών με τη μεταφορά φυλακών»

«Υλοποιούμε το όνειρο πολλών γενεών με τη μεταφορά φυλακών»

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού αποτελεί όνειρο ζωής επί γενεές για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη το κάνει πράξη».

Κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στο δημαρχείο Κορυδαλλού, ο κ. Θεοδωρικάκος μετέφερε στον δήμαρχο κ. Χουρσαλά και στους δημοτικούς συμβούλους το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή, το οποίο αποτυπώνεται με τη δέσμευσή του για απομάκρυνση των φυλακών.

«Η περιοχή όλες αυτές τις δεκαετίες έχει βελτιωθεί πάρα πολύ», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, «ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που το ονειρευόμασταν χρόνια και δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δέσμευσή του θεωρώ ότι είναι απόλυτη, θα το δούμε να γίνεται πράξη».

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα είναι δίπλα του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, αφού «τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» και στην προώθηση σχεδίων και προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου, που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των φυλακών. Τόνισε ότι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί ο χώρος, θα χαρακτηρίσει και την ταυτότητα της περιοχής.

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος εξήρε τη στάση των δημοτικών παρατάξεων και το πνεύμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί στο δήμο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων επ'' ωφελεία των πολιτών. «Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που οφείλουμε όλοι να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αυτό ήταν και το νόημα της νομοθετικής παρέμβασης που έκανε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών και αυτή η Κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει τη συνεργασία και τη σύγκλιση παρατάξεων. Ενώνουμε δυνάμεις για το καλό των πολιτών, αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους όσους ασχολούνται με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.