Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Π. Καμμένου

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Π. Καμμένου

Σε μπαράζ δηλώσεων κατά του Πάνου Καμμένου προχωρούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώνουν τους τόνους αποδοκιμάζοντας τα όσα ο κυβερνητικός εταίρος δήλωσε από τις ΗΠΑ σχετικά με το θέμα των Σκοπίων και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τους Νίκο Κοτζιά και Νίκο Παππά που έσπευσαν να κρατήσουν αποστάσεις από τις δηλώσεις Πάνου Καμμένου χωρίς  να σηκώσουν όμως ψηλά τους τόνους τη σκυτάλη έλαβαν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη στέλνοντας σαφές μήνυμα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Προβληματικό» και «ενοχλητικό» χαρακτήρισε το γεγόνος πως ο κ. Καμμένος προέβη σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σημειώνοντας πως «Οι ενέργειες αυτές είναι λίγο σπασμωδικές... Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με μία λογική στη βάση της οποίας η Ελλάδα θα αποτελούσε ένα γενικό ορμητήριο των ΗΠΑ για όποιες επιδιώξεις τους στην περιοχή. Νομίζω ότι εάν υπάρχει μία χώρα με σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή αυτή είναι η Ελλάδα»

Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον «News24/7» σημειώνοντας ότι «Ο Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας, για να ξαναστήσουμε μια χώρα με υγιή διοίκηση και έναν παραγωγικό ιστό που θα κρατάει τα παιδιά μας εδώ και δεν θα περιπέσει η πατρίδα μας σε δημογραφικό μαρασμό».

Ρήγας: Όλοι να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε

Το «γάντι» στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ρίχνει ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Σχολιάζοντας τα όσα έχει πει και προτείνει στις ΗΠΑ ο ΥΕΘΑ ειδικά για το θέμα της Συμφωνίας των Σκοπίων, ο Πάνος Ρήγας «συνιστά» σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε, ενώ στο θέμα της Συμφωνίας τονίζει ότι «η Συμφωνία (των Πρεσπών) θα κριθεί στη Βουλή, θα κριθεί ποιοι θα πάρουν θέση, όλοι οι βουλευτές».

«Παρακολουθώ προσεκτικά όλα αυτά που λέγονται. Θα συνιστούσα σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε. Από εκεί και πέρα ό,τι νομίζει, ό,τι εκτιμά ο καθένας στη βάση των απόψεων, αλλά λαμβανομένων υπόψη και των εθνικών συμφερόντων, εκεί θα κριθούν όλα στη Βουλή. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βάζει θέμα ή να αμφισβητήσει την κυβέρνηση ας το κάνει»

Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας, κ. Τζούφη μιλώντας στη Βουλή υπογράμμισε την αντίθεσή της δηλώνοντας ότι  «Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών και περιμένουμε από τη γειτονική χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να προχωρήσει στις αλλαγές στο σύνταγμά της και, μόνο εφόσον αυτό ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες στην ελληνική Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι την αρχή στην κριτική κατά Καμμένου έκανε χτες ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης ο οποίος δήλωσε έκπληκτος για τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς προτείνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Δεν γνωρίζω πού κατατείνει σε αυτή τη ρητορική»