Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με τον Ελβετό πρέσβη

Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με τον Ελβετό πρέσβη

Τις «μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό κεκτημένο της Ευρώπης», ανέδειξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, Δρ. Χανς Ρούντολφ Χόντελ.

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη, όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης να φανούν συνεπή απέναντι στις υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Χόντελ τόνισε τη διάθεση της Ελβετίας να συμβάλει ενεργά στις ελληνικές προσπάθειες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, συνδράμοντας και στη διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), Χάρις Ματσούκα, στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα από το υψηλού επιπέδου ελβετικό σύστημα αιμοδοσίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α. προωθούν ήδη τη συγκεντροποίηση και αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, και σ' αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η περαιτέρω αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών, ώστε να επιτευχθεί η καθολική κάλυψη των αναγκών σε αίμα  από την εθελοντική αιμοδοσία. Όπως τονίζεται, η εξέλιξη αυτή θα έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση τόσο στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας, στην περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας του αίματος, όσο και στην εμπιστοσύνη των ληπτών υπηρεσιών Υγείας.

Ο Ελβετός πρέσβης μετέφερε τη διάθεση της Ελβετίας να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη τεχνογνωσίας κατά τη διαδικασία αναβάθμισης του Ελληνικού Συστήματος Αιμοδοσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ