Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο

Συνάντηση διάρκειας σχεδόν μιας ώρας είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης με ανθρωπισμό, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξη του στον ελληνικό λαό και τη στάση που επιδεικνύει καθημερινά. Επανέλαβε επίσης ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο κατά την επίσκεψή του νησί.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην αύξηση των περιφερειακών συγκρούσεων, των παγκόσμιων ανισοτήτων και της φτώχειας, ενώ όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ποντίφικας σχολίασε θετικά τη στάση των ηγετών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όσον αφορά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συναντήσεις Τσίπρα με εκπροσώπους κομμάτων 

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, σε γεύμα που του παρέθεσαν στη Ρώμη, για το μέλλον της ΕΕ, τη συνεργασία των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ιταλία. 

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Sinistra Italiana και της «''Αλλης Ευρώπης».

Φωτογραφία αρχείου