Συναντήσεις της Φ. Γεννηματά με κορυφαία στελέχη του SPD

Συναντήσεις της Φ. Γεννηματά με κορυφαία στελέχη του SPD

Στο πλευρό της Ελλάδας στο προσφυγικό θα σταθούν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έδωσαν κορυφαία στελέχη του SPD στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά βρέθηκε στο Βερολίνο για να παραστεί στην έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του SPD, κατόπιν πρόκλησης του προέδρου των Γερμανών Σοσιαδημοκρατών και αντικαγκελαρίου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το θέμα του συνεδρίου είναι η αλληλεγγύη των σοσιαλιστών, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό των συντηρητικών. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες εξέφρασαν στην κ. Γεννηματά τη στήριξη τους στις πολίτικες πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και τις προσπάθειες ανασύνταξης της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. 

Κατά την παραμονή της στο Βερολίνο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συναντήσεις με τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Μάρτιν Σούλτς (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ (υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας), Μπόγιαν Πάϊτιτς (πρόεδρος της κυβέρνησης της Βοϊβοντίνα και πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας), Ζίτα Γκουρμάι (επικεφαλής των γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος), Mάσιμο Ντ΄Αλέμα (πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας), Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα (τ. Πρόεδρο της Βραζιλίας).

Επίσης συναντήθηκε με την Αϊντάν Εζογκούζ, υπουργό Μετανάστευσης, Προσφύγων & Ενσωμάτωσης της Γερμανίας, με την οποία συζήτησε όλες τις πτυχές του προσφυγικού προβλήματος, καθώς και με τον Άξελ Σέφερ, αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD και υπεύθυνου για τα Ευρωπαϊκά Θέματα και την Οικονομική Συνεργασία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ