Στον Άρειο Πάγο τα πρακτικά της κατάθεσης Φρουζή στην προανακριτική

Στον Άρειο Πάγο τα πρακτικά της κατάθεσης Φρουζή στην προανακριτική

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Επίσημο αίτημα από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήλθε προς τη Βουλή ώστε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή. Πρόκειται για όσα κατέθετε επί τρεις ημέρες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Φρουζής, όπου αποκάλυπτε όσα έχουν συμβεί σχετικά με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι επί τέσσερα επί τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με την κατάθεσή του, η εισαγγελία δεν τον είχε καλέσει να δώσει τη δική του εκδοχή. Ο ίδιος στην επί 20 ώρες παρουσία του στη Βουλή ουσιαστικά, αποδόμησε πλήρως τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε άτυπες συναντήσεις με την Ε. Τουλουπάκη για να ενταχθεί σε ευνοϊκό καθεστώς, μόνο βέβαια εάν μιλούσε για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, ομολόγησε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε ο τζίρος της εταιρείας και φυσικά παραδέχτηκε ότι είχε τόσο συναντήσεις με τον Α. Τσίπρα, όσο και διαφημιστικές δαπάνες προς την «Αυγή» και τον Κ. Βαξεβάνη. Με λίγα λόγια, ο Κ. Φρουζής λειτούργησε ως «Πόντιος Πιλάτος» για τον ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και δύο εβδομάδες έπαιζε καθυστερήσεις, γνωρίζοντας μάλλον τι έρχεται….

Ο κ. Φρουζής  δεν περιέγραψε μόνο την οικονομική άνοδο της εταιρείας στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άφησε να εννοηθεί πίσω από σκευωρία βρίσκονται πολιτικά πρόσωπα, τα οποία πάντως δεν κατονόμασε. Κατέδειξε, επίσης, το ρόλο της εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που χειριζόταν την υπόθεση. Τον προσέγγισε, είπε, άτυπα του ζήτησε να καταθέσει εναντίον των «10» με αντάλλαγμα προφανώς να τεθεί σε ένα διαφορετικό καθεστώς ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τον «προειδοποίησε» πως έρχονται αποκαλύψεις!

Όμως, η πραγματική βόμβα πυροδοτήθηκε με την αποκάλυψη για την διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας προς φιλικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ! «Αυγή», Βαξεβάνης και Εφημερίδα των Συντακτών φέρονται σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της  Novartis να έλαβαν το… κατιτίς τους από την φαρμακοβιομηχία, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι χρηματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή, ο Αλ. Τσίπρας καταψήφισε το νομοσχέδιο (το 2013) που μείωνε τη φαρμακευτική δαπάνη (και άρα τα έσοδα της εταιρείας) ενώ το Harvard Project ολοκληρώθηκε και επί της ουσίας υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ! Εν ολίγοις η Κουμουνδούρου εξελίχθηκε, κατά την κατάθεση Φρουζή, σε μεγάλο χορηγό της Novartis.