«Στόχος να κάνουμε τη χώρα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης»

«Στόχος να κάνουμε τη χώρα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης»

Το στόχο της κυβέρνησης να καταστήσει τη χώρα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης και να θέσει νέο πλαίσιο για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια, την τριτοβάθμια και την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, ανέλυσε η υπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως τόνισε η παιδεία πρέπει να προσφέρει και ήπιες δεξιότητες, ψηφιακές δεξιότητες και να προετοιμάζει τα παιδιά να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία.

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσίασε το πρώτο στην ιστορία αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο της χώρα μας για φοιτητές εκτός ΕΕ. «Ο φοιτητής θα έρθει στη χώρα μας, θα πληρώσει δίδακτρα, και το πανεπιστήμιο θα έχει επιπλέον έσοδα.  Θα περάσουμε ρύθμιση που θα καταρτίζει πιο εύκολα τέτοια προγράμματα και κάνουν τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Αντί να διώχνουμε φοιτητές να προσελκύουμε» τόνισε η κ. Κεραμέως. 

Ως προς το θέμα των αλλαγών στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει, μετά από ενδελεχή διάλογο με όλα τα κόμματα, το νέο πλαίσιο εκπαίδευσης, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών θεματικών στο σχολείο.

«Πρέπει να πάρεις την παιδεία ένα βήμα παραπέρα πρέπει να η παιδεία προσφέρει και ήπιες δεξιότητες, ψηφιακές δεξιότητες, να προετοιμάσει τα παιδιά για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία όπως πχ ότι σέβομαι το περιβάλλον, το συνάνθρωπό μου», πρόσθεσε.

Επίσης, χαρακτήρισε «μήνυμα στη νέα γενιά» το γεγονός ότι «αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση θα κρατάει τη σημαία, κι όχι αυτός που κληρώνεται» για να συμπληρώσει πως με αυτόν τον τρόπο στέλνεται το μήνυμα ότι «υπάρχει επιβράβευση στο να προσπαθεί κάποιος να γίνεται καλύτερος και να ξεπερνά τον εαυτό του. 

Η υπουργός σχολίασε ότι «παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη όταν γίναμε κυβέρνηση, 2 μήνες πριν ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά τα βιβλία είναι όλα στη θέση τους από τον Αύγουστο σε όλα τα σχολεία της χώρας» και εξήγησε ότι  η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε μια σειρά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, όπως την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, χωρίς υποδομές.