Στο Φανάρι ο Γαβρόγλου για να δώσει εξηγήσεις στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018, 20:50
-A +A
Στο Φανάρι ο Γαβρόγλου για να δώσει εξηγήσεις στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Στο Φανάρι μεταβαίνει εσπευσμένα σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο και να απαντήσει στα ερωτήματα  σχετικά με την «κατ αρχήν» συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κύκλους της εκκλησίας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει την αυριανή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ως προγραμματισμένη σε μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί από τις εξελίξεις και τη δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει το Φανάρι λόγω της μη ενημέρωσης σχετικά με τη συμφωνία Κυβέρνησης - Εκκλησίας.

Είναι ενδεικτικό ότι η αυριανή συνάντηση ανακοινώθηκε μετά την έκφραση της δυσφορίας του Φαναρίου στην γενική πρόξενο της Ελλάδος, Γεωργια Σουλτανοπούλου η οποία εκλήθη στο νωρίς το απόγευμα στο Πατριαρχείο. Παρόλα αυτά χαρακτηρίστηκε ως προγραμματισμένη, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Παιδείας επρόκειτο να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη την προσεχή εβδομάδα.

Ο κ. Γαβρόγλου αναμένεται να ενημερώσει τον Πατριάρχη σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Πολιτείας καθώς και να αναλύσει τα όσα περιλαμβάνει το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα - Ιερώνυμου, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και την έντονη δυσφορία του Φαναρίου. Δυσφορία που όπως αναφέρουν πληροφορίες εκφράστηκε με έντονο τρόπο και στην Ελληνίδα πρόξενο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 30/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα