Στο Δημόσιο όσοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα σε Μάτι και Χίο
Τροπολογία Υπ. Εσωτερικών

Στο Δημόσιο όσοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα σε Μάτι και Χίο

Την πρόσληψή όσων υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ειδικότερα, συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές της περιφέρειας Αττικής στις 24 και 24 Ιουλίου του 2081 και συγκεκριμένα επεκτείνεται το δικαίωμα διορισμού σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Περαιτέρω, δε, το δικαίωμα διορισμού παρέχεται και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΘΕ ή ΜΑΦ ή για τα ποια προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% συνέπεια των πυρκαγιών που έπληξαν το νησί της Χίου στις 25 Αυγούστου του 2016.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν επιτρέπεται ο διορισμός για λόγους υγερίας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στην σύζυγό τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους.