Στις Βρυξέλλες αύριο ο Αν. Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Αν. Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του Κέντρου Wilfrend Martens, επίσημου το think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς, ως μέλος του προεδρείου, θα συμμετάσχει στη δεύτερη συνάντηση του Κέντρου, στην ατζέντα συζητήσεων του οποίου περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

1ον. Η αντιμετώπιση των αρνητικών πολιτικών τάσεων, όπως ο λαϊκισμός και ο αντι-ευρωπαϊσμός, στην Ε.Ε.

2ον. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

3ον. Οι διατλαντικές σχέσεις, μετά την εκλογή του Donald Trump ως προέδρου των ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση, εκτός του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού, έχουν προσκληθεί να παραστούν τα μέλη του προεδρείου του Κέντρου Wilfrend Martens, κ.κ. Jose Maria Aznar από την Ισπανία, Jacques Santer (πρώην πρόεδρος της Κομισιόν) από το Λουξεμβούργο, Herman Van Rompuy (πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) από το Βέλγιο, Carl Bildt από τη Σουηδία, Pedro Passos Coelho από την Πορτογαλία, Jan Peter" Balkenende από την Ολλανδία, Jan Krzysztof Bielecki από την Πολωνία, John Bratton από την Ιρλανδία, Mikulas Dzurinda από τη Σλοβακία, Lawrence Gonzi από τη Μάλτα, Andrius Kubilius από τη Λιθουανία και ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας Wolfgang Schussel.

Στην αυριανή συνάντηση θα παραστούν επίσης ο πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Joseph Daul.