Στις 11 π.μ. η συνάντηση Αλ. Τσίπρα-Ν. Αναστασιάδη

Στις 11 π.μ. η συνάντηση Αλ. Τσίπρα-Ν. Αναστασιάδη

Στις 11 π.μ. αναμένεται να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα εν όψει της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη.

Στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες αναμένεται να θέσουν τις παραμέτρους των επόμενων κινήσεων στο Κυπριακό, καθώς και το πώς θα χειριστούν την έκθεση της Ειδικής Απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, αλλά και τις επαφές που θα έχουν σε διάφορα επίπεδα. 

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, στην φάση που βρίσκεται το Κυπριακό η Λευκωσία επιδιώκει τον απόλυτο συντονισμό με την Αθήνα. 

 

Στην Αθήνα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το ίδιο βράδυ, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθούν στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας για την έκτακτη σύνοδο της Ε.Ε.