Στην Κύπρο ο Ν. Παππάς για ψηφιακά έργα και διμερείς επαφές

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 14:43
-A +A
Στην Κύπρο ο Ν. Παππάς για ψηφιακά έργα και διμερείς επαφές

Στην Κύπρο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο υπουργών και των ομάδων εργασίας τους βρέθηκε η παρουσίαση δυο εκ των σημαντικότερων ψηφιακών έργων που υλοποιεί η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα του κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων μεταξύ 21.000 φορέων του Δημοσίου και του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα.

Μετά την παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας, την οποία παρακολούθησαν στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς και των υπουργείων Οικονομικών και Γεωργίας της Κύπρου, ακολούθησε συζήτηση για το πώς τα έργα αυτά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενημέρωσης, συμφωνήθηκε η επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που άπτονται της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής πολιτικής και η πορεία υλοποίησης συμφωνημένων δράσεων.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπουργό για τη ζεστή φιλοξενία και για τη συμβολή της στο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειρίας, στο πλαίσιο τόσο των διμερών όσο και των τριμερών σχέσεων. Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση και την ευκαιρία να συζητήσουμε για δύο κρίσιμα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουμε στην Ελλάδα και τα οποία μπορούν να βρουν εφαρμογή και στην Κύπρο. Στόχος μας να υπάρξει ζεύξη στον τρόπο που αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να οδηγηθούμε στη δημιουργία δεσμών μέλλοντος».

Από την πλευρά της η Β. Αναστασιάδου, δήλωσε: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, με τον οποίο είχαμε μια πολύ χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση. Ανταλλάξαμε απόψεις κοινού ενδιαφέροντος, μιλήσαμε για θέματα ψηφιακής στρατηγικής. Από την πλευρά της Ελλάδας είχαμε δύο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, σχετικά με τη ψηφιακή γεωργία και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγραφών στο Δημόσιο. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο υπουργείων βρίσκονται σε άριστα επίπεδα».

Το πρόγραμμα του Νίκου Παππά στην Κύπρο συνεχίστηκε με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του επίγειου δορυφορικού σταθμού ελέγχου της Hellas Sat και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνόδευσαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία, Ηλίας Φωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα