Στη Θεσμών ο Καμμένος για τη Σαουδική Αραβία - Μέχρι την τελευταία στιγμή εμπόδια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη Θεσμών ο Καμμένος για τη Σαουδική Αραβία - Μέχρι την τελευταία στιγμή εμπόδια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα και την ύστατη ώρα, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να αποφύγει την κλήση του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Δεν τα κατάφερε όμως, αφού τελικά ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα έρθει να καταθέσει.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη τερτίπι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όταν με παλαιότερη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα του 2008 υποστήριξαν ότι τότε το επιστημονικό Συμβούλιο έλεγε τα αντίθετα. Συγκεκριμένα ότι η Θεσμών μπορεί να συζητά τέτοιου είδους θέματα μόνο για να υποβοηθήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο που είναι σε εκκρεμότητα. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει το Συμβούλιο πως άλλαξε γνώμη, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα στην επιτροπή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης της Νέας Δημοκρατίας σε έντονο ύφος μίλησε για απέλπιδα αλλά εξαντλητική προσπάθεια της πλειοψηφίας να περισώσει τον Πάνο Καμμένο. «Για εμάς ήταν από την αρχή πεντακάθαρο το πράγμα. Πάμε τώρα να ορίσουμε τον χρόνο που πρέπει να κληθούν τα πρόσωπα. Πρώτα να κληθούν τα μη πολιτικά πρόσωπα να μας διαφωτίσουν και μετά ο κ. Καμμένος και ο κ. Βίτσας», πρότεινε ο κ. Βορίδης και τόνισε ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο «σας έλυσε τις απορίες,  δεν σας αρέσει ο τρόπος και τώρα θέλετε να συζητήσουμε επί της γνωμοδοτήσεως». Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο «είμαστε προφανέστατα αρμόδιοι αυτό λέει και η επιστημονική επιτροπή. Το αυτονόητο λέει, δεν λέει κάτι συγκλονιστικό».  

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να καθοδηγήσουν το επιστημονικό συμβούλιο για να λάβουν την απάντηση που θέλουν. «Την πήρατε λοιπόν την άποψη του επιστημονικού συμβούλιου.  Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη», τόνισε με νόημα και προσέθεσε: «Τώρα σας μάρανε το Σύνταγμα. Έρχεστε και προσβάλλετε το επιστημονικό συμβούλιο».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: Intime News