Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, 14:13

-A +A

Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει η δικογραφία Κοτζιά κατά Καμμένου

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, 14:13
Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει η δικογραφία Κοτζιά κατά Καμμένου
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στη Δικαιοσύνη επέστρεψε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά από μήνυση του Νίκου Κοτζιά στον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, όσες δικογραφίες εκκρεμούσαν και είχαν έρθει ως βουλευτικές αλλά οι «κατηγορούμενοι» δεν εξελέγησαν βουλευτές, επέστρεψαν στην τακτική Δικαιοσύνη. Μεταξύ αυτών (είναι 5 με 6) βρίσκεται και η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε καταθέσει εις βάρος του Καμμένου μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου τον κατηγορούσε για συκοφαντίες, εξυβρίσεις και απειλές εις βάρος του, ενώ παράλληλα τον κατονόμαζε ως ηθικό αυτουργό, ότι βρίσκεται δηλαδή πίσω από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη δικογραφία καταγράφονται μία προς μία οι καταγγελίες Καμμένου εις βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών αλλά και της κυβέρνησης, με προεξάρχουσα εκείνη μέσα στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης με 50 εκατομμύρια ευρώ από τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος, την οποία ο Νίκος Κοτζιάς απορρίπτει ως συκοφαντική, ανυπόστατη και ψευδέστατη.

Με το ίδιο αιτιολογικό στη Δικαιοσύνη επεστράφησαν μηνύσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου σε βάρος του κ. Καμμένου αλλά και μηνύσεις σε βάρος πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα