Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 17:45

-A +A

Στη Βουλή η ιδιοκτησιακή σχέση Ι. Σαββίδη - Ξάνθης

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 17:45
Στη Βουλή η ιδιοκτησιακή σχέση Ι. Σαββίδη - Ξάνθης
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Στη Βουλή ήλθε πλέον το ζήτημα με την ιδιοκτησιακή σχέση που φέρεται να έχει (σύμφωνα με τις σχετικές αποκαλύψεις του One Channel) o μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με την ομάδα της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σημειώνει ότι εφόσον επιβεβαιωθεί το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού τότε το πρωτάθλημα αλλοιώνεται!

«Ωστόσο, σε πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού «One Channel», την οποία ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, γίνεται λόγος για φαινόμενα πολυϊδιοκτησίας στη Σούπερ Λιγκ 1. Τέτοια φαινόμενα, εφόσον επιβεβαιωθούν, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα, αν δεν το καθορίζουν συνολικά», σημειώνει και παράλληλα καλείς τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν σε ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Πολιτεία για την διασφάλιση της ακεραιότητας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Κατόπιν σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Βουλή των Ελλήνων -με το Ν. 4639/2019- κύρωσε τη Σύμβαση Μακόλιν ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων. Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνδυασμό με τις άλλες ρυθμίσεις του ως άνω νόμου, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Νέας Δημοκρατίας για συνολική και σε βάθος εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού.

Ωστόσο, σε πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού «One Channel», την οποία ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, γίνεται λόγος για φαινόμενα πολυϊδιοκτησίας στη Σούπερ Λιγκ 1. Τέτοια φαινόμενα, εφόσον επιβεβαιωθούν, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα, αν δεν το καθορίζουν συνολικά.

Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και σχέσεων των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών σε σχέση με όσα αναφέρονται στη σχετική δημοσιογραφική έρευνα και, εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων;

2) Ποια άλλα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του πρωταθλήματος;»

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα