Στη Βουλή η επόμενη μέρα του Ιπποδρόμου

Στη Βουλή η επόμενη μέρα του Ιπποδρόμου

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

 

Ένταση επικράτησε στη Βουλή σχετικά με μια τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για τον Ιππόδρομο η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Με την τροπολογία αφενός δίνεται η δυνατότητα συγχώνευσης της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε. με τη μητρική της εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε., αφετέρου δύναται να αλλάζει το τίμημα του καταβαλλόμενου μισθώματος (δύναται στο μέλλον να συμψηφίζει με το καταβαλλόμενο τίμημα, έξοδα ανάπτυξης και συντήρησης του ιπποδρόμου που βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής) και τέλος αλλάζουν οι χρήσεις γης του ακινήτου. 

Σύμφωνα με την τροπολογία με την οποία επιχειρείται να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα οι ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις, το ακίνητο του Ιπποδρόμου αποκτά τις ίδιες χρήσεις με το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, οι οποίες εμπίπτουν στην κατηγορία Τουρισμού-Αναψυχής (Θεματικά Πάρκα, Εμπορικά Κέντρα και Αναψυχή), πλην εκείνων που αφορούν στη χρήση καζίνο.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αυτή τη ρύθμιση ο Ιππόδρομος δεν θα κλείσει και οι 3.500 οικογένειες που απασχολούνται εκεί δεν θα  οδηγηθούν στην εξαθλίωση». «Το κράτος δεν θα ζημιωθεί και οι 3.500 θα έχουν δουλειά», ανάφερε ο Υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κλείσει οριστικά. «Είναι μια δύσκολη υπόθεση ο Ιππόδρομος.

Είναι πολλές οικογένειες και νομίζω ότι χρειάζεται να βρεθεί μια λύση. Σας υπενθυμίζω ότι τα έσοδα για το δημόσιο δεν περιορίζονται στο μίσθωμα, αλλά υπάρχουν έσοδα φορολογικά, ασφαλιστικά και, βέβαια, έσοδα από τη διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος», συμπλήρωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Μ. Βορίδης εξέφρασε χθες και σήμερα τις ενστάσεις του σχετικά με το ζήτημα, ενώ ο Ν. Δένδιας στη Βουλή ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να περιμένει τον κ. Βορίδη. «Η δράση αναλαμβάνεται μέσω τροπολογίας υπό τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά ο ιππόδρομος», είπε ο Τσακαλώτος για να απαντήσει ο βουλευτής της ΝΔ: « Όταν πρέπει να βοηθήσουμε μια εταιρεία να τη βοηθήσουμε. Αλλά όχι με τροπολογία νύχτα. Δεν έχετε κανένα σεβασμό στη Βουλή και στη δημοκρατία. Γιατί ανεβαίνετε σαν κλέφτης πέντε λεπτά και φεύγετε;».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εν λόγω τροπολογία.

Φωτογραφία intime news