Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μεταγωγή Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μεταγωγή Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές

Την οργισμένη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές στο Βόλο, με την Χέδερ Νάουερτ να εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη των ΗΠΑ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η εκπρόσωπος του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών, «πληροφορηθήκαμε πως ο Έλληνας τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε σε αγροτική φυλακή με λιγότερους περιορισμούς» και συνεχίζει λέγοντας πως «Δολοφόνησε 11 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και Αμερικάνους και αποτελεί πρότυπο για την επόμενη γενιά τρομοκρατών».

«Καταδικάζουμε με τον πιο ισχυρό τρόπο την ελάφρυνση των όρων διαμονής του στη φυλακή», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως η αγροτική φυλακή του Βόλου ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή, κάτι που σημαίνει ότι οι κρατούμενοι εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε τέτοιου τύπου φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου, όπως ο Κορυδαλλός, ενώ κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή, μετρά τουλάχιστον διπλή, με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Αιχμές και από τον Τζ. Πάιατ για τη μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα

Έμμεσες αιχμές για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει το πρώην μέλος της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου άφησε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, καθώς αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια σειρά από tweets διαφόρων ανταποκριτών, οι οποίοι επικρίνουν την κίνηση αυτή. 

Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός διπλωμάτης αναδημοσίευσε σχετικές ειδήσεις από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την μεταγωγή, όπως παλαιότερα επικριτικά σχόλια του ιδίου με του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διήμερες άδειες που είχε λάβει ο Κουφοντίνας.

Διαβάστε ακόμα:

- Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ασέβεια στους δολοφονημένους διπλωμάτες μας η μεταγωγή Κουφοντίνα