Στα μπουζούκια, με εμβόλιο ή rapid test - Στις συγκοινωνίες «ελευθέρας» στους αντιεμβολιαστές;

Στα μπουζούκια, με εμβόλιο ή rapid test - Στις συγκοινωνίες «ελευθέρας» στους αντιεμβολιαστές;

Η αναγγελία των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η υιοθέτηση διαφορετικών ταχυτήτων για τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους αφήνει ένα μεγάλο κενό.

Ασχολήθηκε λεπτομερώς με το  τι θα συμβαίνει στα πλοία, στα εστιατόρια, στα θέατρα, στα μπουζούκια και παρέλειψε να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο πιο βασικό. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αποτελούν τον μεγαλύτερο  κίνδυνο. Εκεί δεν τηρούνται κανόνες για τήρηση των αποστάσεων, είναι χώρος κλειστός τον οποίο ο απλός πολίτης δεν μπορεί να αποφύγει, είτε για να πάει στη δουλειά του, είτε για να μετακινηθεί για άλλες δραστηριότητες.

Κι όμως στα μπουζούκια, που είναι  η επιλογή για διασκέδαση και όπου τηρούνται  οι αποστάσεις θα απαιτείται τεστ εάν δεν είσαι εμβολιασμένος. Στο Μετρό, στα λεωφορεία, στον Ηλεκτρικό θα μπορούμε να συνωστιζόμαστε ελεύθερα εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι  και θα διαδίδουμε τον κορονοϊό με όλη μας την άνεση.

Είναι αναγκαίο και αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό για τους πολίτες που εμβολιασμένοι μετακινούνται με ΜΜΜ να μπει σαφής  όρος για τη χρήση τους: είτε εμβολιασμένοι, είτε με rapid test. Όχι με self test τα οποία ελάχιστοι έκαναν  και απλώς συμπλήρωναν χειρόγραφα στο χαρτί «Αρνητικό», θεωρώντας ότι έτσι θα ξεγελάσουν και τον κορονοϊό.

Η Πολιτεία δεν μπορεί προς το παρόν να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιασθούν. Όμως έχει χρέος να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τους πολίτες οι οποίοι συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια  σπεύδοντας να εμβολιασθούν. Όποιος δεν θέλει να  εμβολιασθεί αναλαμβάνει το κόστος του να νοσήσει (κανονικά θα έπρεπε να  επωμίζεται και μέρος του κόστους της νοσηλείας του), αλλά δεν έχει δικαίωμα να  συνεχίσει να διαδίδει τον κορονοϊό, ούτε να αποτελεί εστία μόλυνσης για τους άλλους πολίτες. Ούτε φυσικά θα είναι  αυτός που θα πληρώσει για τα μαγαζιά που θα κλείσουν με ένα νέο lockdown. Συνεπώς, όπως και στα μπουζούκια, πολύ περισσότερο  θα πρέπει και στα ΜΜΜ  να εμφανίζει ο ανεμβολίαστος  rapid test το οποίο θα πιστοποιεί ότι είναι  «Αρνητικός».

Και ειδικά στα ΜΜΜ είναι  βασικό να εφαρμοσθεί, καθώς εκεί κινούνται  και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι  Έλληνες και ξένοι που ζουν ι  στον χώρο της μαύρης εργασίας και επομένως δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν στον χώρο εργασία στους.

Μια μικρή σημείωση για την αντιπολίτευση: κατά περιόδους και ανά εβδομάδα, η αντιπολίτευση και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με κάθε επιλογή της κυβέρνησης: χαλαρώνουν τα μέτρα φωνάζει για ανευθυνότητα και για κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Σκληραίνουν τα μέτρα διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί στραγγαλίζεται η οικονομία και οι επαγγελματίες. Καθυστερεί ο εμβολιασμός, φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί  δεν δίνονται κίνητρα ώστε να πεισθούν οι απρόθυμοι. Δίνονται  κίνητρα, υιοθετούνται αντικίνητρα  για τους αντιεμβολιαστές, διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για ανήθικη εξαγορά και για διχασμό.

Θα ήταν προτιμότερο να μας δώσει έναν κατάλογο με ένα, δύο, τρία... μέτρα το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Πανδημία… Εκτός εάν ελπίζει ότι όπως το 2015 καβάλησε στο κύμα των αγανακτισμένων», θα έχει την ίδια τύχη ψαρεύοντας στο κίνημα των «αντιεμβολιαστών» και των λοιπών αδέσποτων πολιτικά ψεκασμένων. Σύντομα θα αντιληφθεί ότι η ψαριά αυτή είναι  πολύ μικρή. Και συγχρόνως τοξική.