Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν γενικεύει, μιλάει για συγκεκριμένα προβλήματα και συγκεκριμένες ευθύνες

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν γενικεύει, μιλάει για συγκεκριμένα προβλήματα και συγκεκριμένες ευθύνες

«Η κυβέρνηση μιλάει για προδότες. Το Ποτάμι δεν γενικεύει, μιλάει για συγκεκριμένα προβλήματα και για συγκεκριμένες ευθύνες». Αυτή την απάντηση έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή που από το συνέδριο της ΚΕΔΕ επέλεξε να επιτεθεί στο Ποτάμι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, την Πέμπτη το βράδυ, σε μια συζήτηση αποκλειστικά αφιερωμένη στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα που γινόταν παρουσία του κ. Μουζάλα, του κ. Μητσοτάκη, του κ. Πατούλη και δεκάδων δημάρχων και περιφερειαρχών από όλη την Ελλάδα ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τον επικεφαλής του Ποταμιού να μην κάνει γενικές αναφορές για ανθρώπους που συνεργάστηκαν με αυτούς που έκλεψαν πολιτικό χρήμα και τώρα συνεργάζονται με την κυβέρνηση γιατί αν συνεχίσει να κάνει αυτές τις γενικές αναφορές θα είναι ένας συκοφάντης.

Απαντώντας ο Σταύρος Θεοδωράκης θύμισε στον κ. Κουρουμπλή ότι το καθεστώς που εκπροσωπεί είναι αυτό που κατέδειξε τους μισούς Έλληνες ως προδότες. «Η φράση του αυτή χειροκροτήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο συνέδριο που ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση με τον τρόπο τους αποδοκίμασαν τον κ. Κουρουμπλή και τη θρασύτατη επίθεσή του στον επικεφαλής του Ποταμιού», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Σεβόμενος τις εργασίες του συνεδρίου και τους δημάρχους δε θα απαντήσω στα υπονοούμενα του υπουργού, του κ. Κουρουμπλή. Επιτρέψτε μου να πω μόνο μια φράση: ο κ. Κουρουμπλής είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που έχει καταδείξει το μισό του ελληνικού λαού ως προδότες. Η γενίκευση ήταν πάντα δική σας. Εγώ μίλησα με συγκεκριμένα στοιχεία για συγκεκριμένα προβλήματα, τα οποία ξέρει ο ελληνικός λαός. Το Ποτάμι δε γενικεύει και δυστυχώς για σας κύριοι της κυβέρνησης εξειδικεύει».