Στ. Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος του Ερντογάν

Στ. Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος του Ερντογάν

Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια ασύμμετρη απειλή ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υιοθετεί fake newς αλλά και την τουρκική προπαγάνδα και να ασκεί φθηνή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» του Ερντογάν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Συγκεκριμένα απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει ότι η κυβέρνηση καταδικάζει κάθε ρατσιστική και φασιστική ενέργεια και όποια μεμονωμένα γεγονότα που θα αντιμετωπιστούν αναλόγως υπενθυμίζοντας όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που το 2016 βρέθηκε στα νησιά μαζί με στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Η ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα επέβαλλε τη λήψη έκτακτων μέτρων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας», δηλώνει συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» του Ερντογάν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  σημειώνει επίσης ότι «στελέχη του διαδηλώνουν στο Λονδίνο, κατά της Ελλάδας, ζητώντας "ανοιχτά σύνορα", αδιαφορώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια και στα νησιά μας».  

«Η Κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αναζητούν αφορμές για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν ανέχεται καμιά ακραία και ρατσιστική συμπεριφορά. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους θα υφίστανται τις συνέπειες. Μεμονωμένα γεγονότα που εκφεύγουν της νομιμότητας, έχουν ήδη καταδικαστεί από την Κυβέρνηση και αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία. Τελεία και παύλα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Και καταλήγει:  «Υ.Γ.: Στην όψιμη "ανησυχία" του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεοναζί, τους υπενθυμίζουμε τη δήλωση των "53", όταν βουλευτές της τότε συμπολίτευσης φωτογραφίζονταν τον Δεκέμβριο του 2016 μαζί με τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο: «Η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση».

Η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα ήρθε ως απάντηση σε δήλωση εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στην οποία υποστήριζε ότι «μεοναζί αλωνίζουν στη Λέσβο, σχολείο καίγεται και στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν», αναφερόμενος στην παρουσία Αυστριακών και Γερμανών νεοναζί στο νησί του Ανατολικού Αιγαίου.