Στ. Πέτσας για «Κελέση»: «Περιμένουμε να δούμε αν θα προσέλθει»

Στ. Πέτσας για «Κελέση»: «Περιμένουμε να δούμε αν θα προσέλθει»

«Αναμένουμε να δούμε αν θα προσέλθει η μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση», δήλωσε ο Στ. Πέτσας για το θέμα της κατάθεσης των  προστατευόμενων μαρτύρων στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό».

Αναλυτικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το τι θα γίνει σε περίπτωση που και η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας δεν προσέλθει να καταθέσει στους βουλευτές της Προανακριτικής ανέφερε πως «αναμένουμε αν θα προσέλθει η σημερινή μάρτυρας. Είναι στο χέρι της προανακριτικής επιτροπής και όχι της κυβέρνησης πώς θα προχωρήσει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι διαδικασίες δεν έχουν χρονικό ορίζοντα. Ο μάρτυρας μπορεί να κλητευθεί και στο μέλλον. Η προανακριτική επιτροπή έχει εργαλεία στα χέρι της και έχουν υπάρξει σημαντικές καταθέσεις μέχρι σήμερα».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε σχετικά με την επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πως η επιστολή εντάσσεται στο πλαίσιο των ψεμάτων που είπε ο Αλέξης Τσίπρας με τη χθεσινή του δήλωση για την υπόθεση, ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία παράτυπη διαδικασία. Η Επιτροπή κάνει ακριβώς ό,τι έκανε και η Δικαιοσύνη».

Τέλος, ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα σχετικά με την επίκληση κοινοτικής οδηγίας που δεν υπάρχει, αναφέροντας πως εκείνος επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στο κέντρο της συζήτησης. «Επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στο κέντρο της συζήτησης και να πει σημαντικά ψέματα: Δεν υπάρχει καμία κοινοτική οδηγία, δεν επιλέγει η ΝΔ ή το ΚΙΝΑΛ κάποια διαδικασία,. Όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν αυτή τη διαδικασία, η οποία είναι η ίδια με αυτήν που ακολούθησε και η φυσική Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.