Στ. Πέτσας: Δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα

Στ. Πέτσας: Δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα

Δεν υπάρχουν εκλογές στον ορίζοντα, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας πως «σημασία έχει να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος». Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην προτεραιότητα που έχει δοθεί για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης. 

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, από τις συζητήσεις που είχε με δημάρχους, εισέπραξε κλίμα συναίνεσης στην κατάργηση της απλής αναλογικής και στη θέσπιση ενός ορίου για την εκλογή συνδυασμού στους ΟΤΑ. Εκτίμησε ότι θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη στις διαβουλεύσεις με ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, μεταξύ 3% και 5%.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών μίλησε επίσης για τα 2,5 δισ. ευρώ του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», τονίζοντας πως είναι μία σημαντική ευκαιρία για την τοπική αυτοδιοίκηση να υλοποιήσει έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό, ανέφερε πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει από τις αρχές Μαρτίου, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα εμβολιάζουν τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, παραπέμποντας σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα.

«Περιμένω πως το επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση των διαθέσιμων δόσεων εμβολίων», συμπλήρωσε.

Επιπροσθέτως προανήγγειλε διευκολύνσεις για τους κατοίκους των μικρών νησιών, με αποστολές μονάδων του ΕΟΔΥ που θα κάνουν τους εμβολιασμούς εκεί.

Τέλος, ερωτηθείς για τη μείωση ΕΝΦΙΑ και δημοτικών τελών, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είπε πως έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους, εκτίμησε πως θα είναι το 2022.