Στ. Μάνος: Η κυβέρνηση διώχνει ό,τι είναι άξιο και ό,τι ξεχωρίζει

Στ. Μάνος: Η κυβέρνηση διώχνει ό,τι είναι άξιο και ό,τι ξεχωρίζει

«Η κυβέρνηση διώχνει ό,τι είναι άξιο, ό,τι ξεχωρίζει», αναφέρει ο Στέφανος Μάνος, σχολιάζοντας την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. 

Ειδικότερα, ο Στ. Μάνος, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό παραθέτει μέρος από την επιστολή παραίτησης του κ. Κριμιζή και καταλήγοντας σχολιάζει ότι «ο κ. Κριμιζής τους κατάλαβε γρήγορα, ο Ελληνικός λαός δυστυχώς καθυστερεί».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μάνου:

«Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) υπέβαλε ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, σχεδόν ένα μήνα μετά τον ορισμό του Δ.Σ. του Οργανισμού. Στη σχετική επιστολή του γράφει, μεταξύ άλλων, "Δυστυχώς πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. Υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός" και καταλήγει ως εξής:

"Αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω γιατί επέλεξα να εμπλακώ στην όλη διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά συζήτησα αναλυτικά τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη σωστή λειτουργία του Οργανισμού, και μου δόθηκαν πολλαπλώς προσωπικές διαβεβαιώσεις για την αξιοκρατική και σοβαρή λειτουργία του. Όταν κλήθηκα να υπηρετήσω τη χώρα μου από μία θέση που γνωρίζω πολύ καλά, θεώρησα πατριωτικό μου καθήκον να δεχθώ.

Ζήτησα και πήρα τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον κ. Υπουργό, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατόν, αξιοποιώντας τους καλύτερους. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Τα τελευταία 13 χρόνια ταξιδεύω και δίνω ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας μαθητές, φοιτητές, νέους ανθρώπους αλλά και συνεργάτες που βλέπω κάθε πρωί, να συνεχίζουν να προσπαθούν παρά τις δυσκολίες. Δεν θα μπορούσα να τους απογοητεύσω αποτελώντας εξαίρεση, αρνούμενος να βοηθήσω όταν ζητήθηκε από εμένα. Έχω χρέος απέναντι σε όσους κοιτώ στα μάτια και τους ζητώ να προσπαθούν. Αυτό το χρέος με ώθησε να στρατευτώ, το ίδιο χρέος με οδήγησε σε παραίτηση".

Πριν βιαστείτε να αναφωνήσετε Ε'' και!, μπείτε στον κόπο να αναζητήσετε στο google ποιος είναι ο Σταμάτης Κριμιζής. Η κυβέρνηση διώχνει ότι είναι άξιο, ότι ξεχωρίζει. Ο κ. Κριμιζής τους κατάλαβε γρήγορα, ο Ελληνικός λαός δυστυχώς καθυστερεί.»