Σε ορισμένες περιπτώσεις απομακρυνθήκαμε από τις αξίες μας
Ν. Φίλης για κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ

Σε ορισμένες περιπτώσεις απομακρυνθήκαμε από τις αξίες μας

Την άποψη ότι κατά την κυβερνητική θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένες περιπτώσεις απομακρύνθηκε από τις αξίες του, δεν υπήρξε ειλικρινής και προκάλεσε συγχύσεις και απογοήτευση σε κόσμο που τον είχε στηρίξει, εξέφρασε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ. 

«Είναι όμως θετικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που ψήφισε απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας, προδιαγράφοντας μια πορεία αναστοχασμού και αναγκαίων επανατοποθετήσεων, εν όψει της "δεύτερης φοράς Αριστερά"», συμπλήρωσε ο τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το περιεχόμενο και το ύφος της αντιπολίτευσης, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια υφέρπουσα αμφισβήτηση συνολικά του πολιτικού συστήματος, που σε συνθήκες απλής αναλογικής, όπως θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, μπορεί να οδηγήσει σε απροσδιόριστα αποτελέσματα.

«Ως ριζοσπαστική Αριστερά, με τις αναγκαίες συμμαχίες, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το ίδιο μπορεί να γίνει και πάλι χωρίς να υποκύψουμε στον ανερμάτιστο πολυσυλλεκτισμό και στην παλαιοκομματική τακτική "ναι σε όλα, ναι σε όλους". Χρειάζονται προγραμματικές επιλογές κι ένα ύφος αντιπολίτευσης που θα συνομιλεί με τη νεολαία και τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που απέχουν απογοητευμένοι», προσέθεσε ο Νίκος Φίλης.